18 / 04 / 2024

Teknoparklarda 40 bine yakın proje var!

Teknoparklarda 40 bine yakın proje var!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Bilal Macit, teknoparklarda 40 bine yakın proje olduğunu açıkladı. Macit, ''Bunların toplam satışı 60 milyar TL ve 4 milyar doların üzerinde de ihracatımız oldu" ifadelerini kullandı.



Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Bilal Macit, Antalya'da 5’incisi düzenlenen Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon Toplantısı’nda konuştu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, teknoparklarda 40 bine yakın proje olduğunu söyleyen Macit, ''Bunların toplam satışı 60 milyar TL ve 4 milyar doların üzerinde de ihracatımız oldu" diye konuştu.

Serik ilçesi Belek bölgesindeki bir otelde gerçekleştirilen toplantıya, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mesut Kocagöz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Bilal Macit, Antalya Teknokent Müdürü Antalya Teknokent Genel Müdürü İbrahim Yavuz ve teknopark yöneticileri de katıldı. 

Toplantının açılışında konuşan AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Batı Akdeniz bölgesinde 797 Ar-Ge projesi yapıldığını kaydeden Prof. Dr. Ünal, projelerin bütçesinin 180 milyon TL’yi bulduğunu söyledi. 2017 yılında ciddi rakamlarda proje ihracı yaptıklarını belirten Ünal, ''2017 yılında bölgemizden 45 milyon TL’ye ulaşan ihracat gerçekleşti. 2018 yılı 3’üncü çeyreği itibariyle ihracat tutarımız 81 milyon TL’ye ulaştı. Firmalarımızın toplam cirolarında da artış sağlandı. 2017 yılında bölgemizde toplam 145 milyon TL iken, 2018 yılı 3’üncü çeyreğinde 115 milyon TL ciro elde edilmiştir. Bugüne kadar aldığımız patent ve faydalı model sayımız 72" diye konuştu.

Antalya Teknokent Teknoloji Vadisi projesini başlattıklarını söyleyen Antalya Teknokent Genel Müdürü İbrahim Yavuz, 165 bin metrekarelik alanda 2 etapta gerçekleştirilecek vadi projesinde hedeflenen firma sayısının 40 olduğunu anlattı. 

Yavuz, ''Vadi projemizin üniversite öğrencilerimize sağlayacağı staj ve iş olanakları, nitelikli personel istihdamına katkısı ve bölgeye sağlayacağı ekonomik katkıları çok büyük olacaktır. Antalya Teknokent olarak hedefimiz tabi ki de bunlarla sınırlı değil. Türkiye’nin en iyi teknokentleri arasında vizyonu ve misyonu ile farklı bir yere sahip olmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyor ve her alanda başarılı olma iddiamızı sürdürüyoruz" açıklamasında bulundu.


Geri Dön