25 / 04 / 2024

Telefon alacaklar elinizi çabuk tutun! Büyük zam kapıda

Telefon alacaklar elinizi çabuk tutun! Büyük zam kapıda

Enflasyona paralel uygulanan zamlar teknoloji firmalarınında ürünlerine zam yapmasına neden oldu. İşlemci pazarının yüzde 95'ini elinde tutan ARM, ücretlendirme politikasını değiştirmeye hazırlanıyor.



ARM (Gelişmiş RISC Makinesi), akıllı telefonlar, tabletler ve diğer gömülü sistemler dahil olmak üzere çok çeşitli bilgi işlem cihazlarında kullanılan bir tür mikroişlemci mimarisidir. Enerji verimliliği, düşük güç tüketimi ve küçük boyutuyla bilinir, bu da onu mobil ve IoT (Nesnelerin İnterneti) cihazlarında popüler kılar.

ARM işlemcileri, RISC (Azaltılmış Komut Seti Hesaplama) mimarisine dayalıdır; bu, hızlı ve verimli bir şekilde yürütülebilen basit bir talimat setine sahip oldukları anlamına gelir. Bu, onları mobil cihazlar ve diğer gömülü sistemler gibi düşük güç tüketimi gerektiren görevler için çok uygun hale getirir.

Telefon alacaklar elinizi çabuk tutun! Büyük zam kapıda

ARM işlemcileri ayrıca son derece özelleştirilebilirdir, bu da belirli uygulamalara ve performans gereksinimlerine göre uyarlanabilecekleri anlamına gelir. Çekirdek işlemci tasarımlarını geliştiren ve Apple, Samsung ve Qualcomm dahil olmak üzere çok çeşitli şirketlere lisanslayan ARM Holdings tarafından lisanslanmıştır.

Genel olarak, ARM işlemcileri, dünya çapında milyarlarca cihaza güç sağlayarak bilgi işlem ortamının önemli bir parçası haline geldi.


Geri Dön