26 / 04 / 2024

Hazır giyim ve ayakkabıda büyük zam kapıda! Sektör temsilcileri öyle oranlar verdi ki...

Hazır giyim ve ayakkabıda büyük zam kapıda! Sektör temsilcileri öyle oranlar verdi ki...

Alım gücündeki erime sebebiyle ayakkabıda talep uygun fiyatlı, sentetik ürünlere kayarken, hazır giyimde de yerli çekildi, bazı firmalar artık satışlarının yüzde 60'lık bölümünü turistlere yapıyor. Fiyatlardaki artışa yetişemeyen vatandaşlar için ise çok büyük zamlar kapıda...



Küresel ham madde ve emtia fiyatlarındaki düşüşün devam etmesi beklense de içeride yüksek kur ve yüksek enflasyon sebebiyle hazır giyim ve ayakkabıda  büyük zamlar bekleniyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, yaz aylarının bitip, sonbaharda yeni sezonun başlamasıyla birlikte ayakkabıda vatandaşa yansıyacak zammın en az yüzde 30 şeklinde olması beklenirken; hazır giyim ürünlerine gelmesi beklenen zam oranı da bazı sektör temsilcilerine göre yüzde 100’leri de geçecek.

Hazır giyim ve ayakkabıda büyük zam kapıda! Sektör temsilcileri öyle oranlar verdi ki...

‘TÜKETİCİLER CİDDİ ZAMLARA MARUZ KALACAK’

Sozcu.comtr ayakkabı sektörünü Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Berke İçten ile, hazır giyimi ise Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya ve Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel ile masa ya yatırdı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön