24 / 04 / 2024

Telekom Arena'ya nasıl gidilir

Telekom Arena'ya nasıl gidilir

Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Ali Haşhaş, yarın açılışı yapılacak olan Türk Telekom Arena'nın yüzde 90 hazır olduğunu ve mayıs ayına kadar eksiklerin tamamlanmasının ardından stadyumda düğün bile yapılabileceğini ifade etti



Efsane stadı Ali Sami Yen'in ışıklarını söndüren G.Saray, yarın ilk kez kapılarını açacak olan Türk Telekom Arena'ya çıkmak için artık saatleri sayıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı tören 18:00'de Kenan Doğulu konseriyle başlayacak. Konserden sonra dünyaca ünlü multimedya direktörü Erick Villeneuve'ün hazırladığı açılış şovu ise iki saat sürecek. 'Aslanlar Taşınıyor' adı verilen 560 kişinin görev alacağı etkinlikte futbol sahası dev bir ekran olarak kullanılacak. Gösterinin ardından G.Saray ve Ajax 20:45'te karşı karşıya gelecek. Maçın ardından şovların ikinci bölümü taraftarlara sunulacak.

'ALİ SAMİ YEN KOMPLEKSİ'
Dün Lig TV'de Futbol Gündemi programına katılan G.Saray Yönetim Kurulu üyesi Ali Haşhaş ve Işın çelebi, stadın bugünlere gelmesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük pay sahibi olduğunu ifade ettiler. Haşhaş 'Sayın Başbakan arkamızda durmasa, talimatlar vermese bu işlerin yürümesi mümkün değildi' diye konuştu. 52 bin kapasiteli TT Arena'nın açılışında 43 bin davetli olacağını ifade eden Haşhaş, stadın yüzde 90 hazır olduğunu, eksiklikleri yaşayarak göreceklerini belirtti. Mayıs ayına kadar eksikliklerin tamamlanacağını ifade eden Ali Haşhaş, stadın bulunduğu kompleksinin adınının Ali Sami Yen olduğunu ancak stadın adının Türk Telekom Arena olduğunun altını çizdi. TT Arena'nın yaz aylarında yapılacak çatısı sayesinde konserler için uygun hale geleceğini ifade eden Haşhaş, 'Localarda davet verilebilir hatta düğün bile yapabilir' diye konuştu.

Telekom Arena'ya nasıl gidilir

Metro ile ulaşım
Hacıosman-İTÜ Ayazağa hattı ve Taksim-Sanayi hattındaki metro istasyonlarından binecek olan biletli seyirciler, Sanayi durağında inerek Sanayi-Seyrantepe mekik seferini yapan metro trenlere aktarma yapacak ve Sanayi'den 2 dakikalık yolculukla Seyrantepe metro istasyonuna ulaşacak. Seyrantepe metro istasyonu saat 12:00'de açılacak.

Otobüsle ulaşım
İETT, Beylikdüzü-Avcılar- Başakşehir-Küçükçekmece-Büyükçekmece-Bakırköy ve Esenler duraklarından saat 11.45 ile 16.00 arasındaki seferlerle taraftarları stada götürecek ve Cendere yolu girişinde indirilecek. Avrupa Yakası'ndan bir diğer hareket noktası da Mecidiyeköy Anadolu Yakası'ndan gelecek taraftarları için toplanma noktası Ümraniye-Tepeüstü

Özel araçla
Sadece otopark giriş kartı tahsis edilen taraftarlar Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'ya giriş yapabilecek. Otopark giriş kartı olmayan seyirciler stada alınmayacak. Otopark giriş kartı olmayanlar araçlarıyla stada kesinlikle giriş yapamayacak ve saat 17.00'de otopark alanları kapatılacak.

Özel Otobüs
Sadece Divan Kurulu Üyeleri için Galatasaray Spor Kulübü Ali Sami Yen Stadı'nın önünden saat 15.00-16.00 arasında özel seferler düzenleyecek. Engelli sporseverler, davetiyelerini, açılış günü 11.00-13.00 saatleri arasında, Ali Sami Yen Stadı 1 No'lu gişeden temin edebilecekler.

TARAFTARLARA çAĞRI: EN GEç 17:00'DE TT ARENA'DA OLUN
Galatasaray Kulübü Genel Sekreteri Işın çelebi, taraftarları saat 14:00-17:00 arasında TT Arena'ya gelmeleri konusunda uyardı. Yolların yapımının sürdüğünü ifade eden Işın çelebi 'Taraftarlarımız lütfen metroyu kullansın. Ulaşım sorunu en kısa zamanda çözülecek' şeklinde konuştu.

Türk Telekom Arena'nın açılışına 24 saat kala çalışmaları tüm hızıyla sürdürülüyor. Yarın saat 16.00'da başlayacak açılış gösterilerini takiben G.Saray ile Ajax arasında oynanacak maçın ardından 90 kişilik dans grubu ışık eşliğinde açılışı renklendirecek. UEFA'nın 5 yıldızlı stadyumlar listesine giren TT Arena'da 1. 700 işçi gece gündüz demeden çalışıyor. İşte son 24 saatte yapılanlar:

156 locanın tefrişatlar tamamlanmak üzere.
Saha zemini ve yedek kulübesinin koltuklarının ısıtmaları kontrol edildi.
Asansör kontrolleri
Kombine bileti olanların koltuklarının altına, olmayanların ise koltuğun sırtına numaralar monte edildi
Boya ve badana çalışmaları sürdürülüyor
Parsel içindeki yolların temizliği ve asfaltlama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Asfalt çalışması bugün öğlen saatlerde tamamlanacak.
Rekreasyon alanları düzenleniyor
Kameralar, turnikeler son kez kontrol edilip, aktif hale getirildi
çelik çatı saçaklarının uçlarında bulunan üç sıra halindeki beyaz, sarı ve kırmızı led çizgi aydınlatmalar yakılmak üzere tamamlandı   Gösteriler ve konuşmalar için hazırlanan sahne tamamlandı
Sporcu soyunma odalarında sıcak ve soğuk sular ile tüm mekanların ısıtma sistemleri kontrol edildi
Skorbordlar yerleştirildi, denemeler yapıldı
Tüm sahanın etrafına reklam verenler için led ekranların montajı tamamlandı
Galatasaray'ın işletmek için verdiği yiyecek, içecek büfelerinin ekipman montajları yapıldı.
Erhan Öztürk/Sabah

 

 


Geri Dön