19 / 04 / 2024

TeliaSonera Van'a 2 milyon dolara okul inşa etti!

TeliaSonera Van'a 2 milyon dolara okul inşa etti!

1993'ten bu yana Turkcell'in ortağı olan TeliaSonera, ilk sosyal yatırımını yaptı. Şirket, Van depreminde kullanılamaz hale gelen Kazım Karabekir Lisesi'ni 2 milyon dolara yeniden inşa etti...



20 yıl önce Turkcell'in kuruluşunda yer alan İsveç- Finlandiya ortaklı telekom şirketi TeliaSonera, ilk kez kendi markasıyla bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Şirket, Van depreminde kullanılamaz hale gelen Kazım Karabekir Lisesi'ni 2 milyon dolara yeniden yaptı. Bunun Turkcell'den ayrı yürüttükleri ilk proje olduğunu anlatan TeliaSonera Avrasya Kurumsal İletişim Başkan Yardımcısı Erim Taylanlar, "Turkcell demek biz demek. Ancak bu projede kendi imzamızın olmasını istedik" dedi. 24 derslikten oluşan TeliaSonera Anadolu Lisesi'nde 650 öğrenci eğitim görüyor. Okulda bir de velilerin gelişimine yönelik eğitim veren özel bir oda yapıldı. Taylanlar, "Okula yatırımlarımız devam edecek" diye konuştu. 


BAKÜ'DEN PROJE 

TeliaSonera, Azerbaycan'da yedi yıldır sürdürdüğü projeyi Türkiye'ye getiriyor. Azercell markasının yürüttüğü projenin adı ise Barama. Azerice'de 'koza' anlamına gelen projede, 2 bin genç eğitim aldı. Başarılı olanlar istihdam ediliyor. Projenin Doğu Anadolu'da yapılması planlar arasında. Taylanlar, "Azerbaycan'daki projeye yılda 200 bin dolar yatırım yapıyoruz. Her yıl 300 genç eğitim görüyor. Burada liselileri hedef aldık. Teknolojiyle ilgili geleceğe yönelik meslekler öğretiliyor" dedi. 


Müdür yıldız öğrencileri kurtardı

Lisenin Müdürü Fadıl Karaman, okula yapılan ziyarette şirketten, dar gelirli ve başarılı öğrenciler için burs talep etti. Taylanlar da, bu öğrencilerin eğitim masraflarının karşılanacağını söyledi. Ayrıca öğrencilerin yaptığı resimler de TeliaSonera çalışanları tarafından açık artırmayla alınacak. Geliriyle okulun teknolojik ihtiyaçları karşılanacak.


Yasemin Salih/Sabah Gazetesi



Geri Dön