20 / 04 / 2024

Telman İsmailov Rusya'nın en büyük tesisini inşa edecek!

Telman İsmailov Rusya'nın en büyük tesisini inşa edecek!

Antalya’daki "Merdan Palace" otelinin sahibi Azeri kökenli işadamı Telman İsmailov, Rusya’nın sayfiye kenti Soçi’de 2014 Kış Olimpiyat Oyunları için ülkenin en büyük konaklama tesisini in



Rus Vedomosti gazetesinde yayımlanan haberde, Moskova’daki Çerkezovski Pazarı’nın sahibi İsmailov’un AST Grubu tarafından inşa edilecek tesisin maliyetinin 1 milyar doları aşacağı  belirtildi.

Haberde, 246 bin metrekarelik alana inşa edilecek konaklama tesisinde 5 bin 500 odanın bulunacağı belirtilerek, AST Grubu’nun yine Soçi’de İmeretinskaya Vadisi’ne bakan bir alanda 150 odalı bir otel daha inşa etmeyi planladığı kaydedildi.

Olimpiyatla ilgili inşaatlardan sorumlu devlet kurumu Oympstroy tarafından Vedomosti’ye yapılan açıklamada da, her iki otelin de 2013 yılının haziran ayına kadar faaliyete ogeçmesinin gerektiği ifade edildi.

Rusya Tüketici Kurumu İsmailov’un ırkçı saldırıların odağını oluşturan daha çok göçmen işçilerin çalıştığı Çerkezovski Pazarı’nı geçen yıl kapatmış ve bu gelişmenin ardından İsmailov da bir kaç ay yurtdışında yaşamıştı.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin geçen yıl aralık ayında gazetecilerin, küresel kriz döneminde İsmailov’un Türkiye’de 1,4 milyar dolara otel açmasını nasıl değerlendirdiği sorusuna, "Kaynakları olan Rus işadamları Rusya’da yatırım yapmalılar. örneğin Soçi’de otel yapabilirler" ifadesini kullanmıştı.

Rus basını, İsmailov’un Çeçenistan ve Soçi’de otel yapma karşılığında yetkililerle anlaşıp Rusya’ya döndüğünü ileri sürmüştü.
AA


Geri Dön