20 / 04 / 2024

Tema İstanbul projesinde 2 bin 200 konut satıldı!

 Tema İstanbul projesinde 2 bin 200 konut satıldı!

Firma: Artaş, Öztaş, Mesa, Kantur

Proje: Tema İstanbul

MESA Mesken, Artaş Grubu, Öztaş, Kantur&Akdaş İnşaat ortaklığı ile Kiiçükçekmece Halkalı'da gerçekleştirilen Tema İstanbul projesinde 1 yıl bitmeden satılan konut sayısı 2.200'ü aştı.



MESA Mesken, Artaş Grubu, Öztaş, Kantur&Akdaş İnşaat ortaklığı ile Kiiçükçekmece Halkalı'da gerçekleştirilen Tema İstanbul projesinde 1 yıl bitmeden satılan konut sayısı 2.200'ü aştı. Satın alanların yatırımcı değil, oturma niyetindeki aileler olduğunu belirten Tema İstanbul Genel Müdürü Mesut Arslan, satış ofisinde ayda ortalama 750 kişiyi ağırladıklarını belirtti. Son dönemde İstanbul'daki 1 + 1 ağırlıklı projelerin amacı dışında kullanılmasının da etkisi ile Tema İstanbul'daki 1 + 1 sayısını azaltarak, 3+1 sayısını yüzde 43'e çıkardıklarını açıklayan Mesut Arslaıı, "Aile ile çocukların gerçekten yetişebileceği bir ortam hazırlamak istedik. 2-2,5 ay bu sebeple gecikme yaşadık ama söz verdiğimiz gibi iki yıl içinde teslim etmede problem yaşamayacağız. Ayrıca projedeki otopark sayısını da artırdık." dedi. 



İstanbul'da 400 bin çocuğun sitelerde büyüdüğünü hatırlatan Arslan, "Konutlarda bu açıdan biz işimize inşaatçılık olarak bakmıyoruz. Yan işlerimizden birisi sadece inşaatçılık. Bir neslin yetişeceği doğru düzgün bir çevre hazırlamak istiyoruz." dedi. Teslimin ardından ikinci el sirkülasyonunun da az olacağını kaydeden Arslan, "Projede aidatı da metrekare için 1.5 TL ile 2 TL arasında belirleyeceğiz. 

Düşük tuttuk çünkü burada kreş binası gibi merkezler yapacağız ve buradan site yönetimi kira geliri elde edecek." diye konuştu. Halihazırda 3.166 kişinin çalıştığı projenin Temmuz 2016'da teslimi planlanıyor. "Türkiye'de bugüne kadar hiç kimse 3.531 konutu 2 yılda teslim etmedi." diyen Tema İstanbul Genel Müdürü Mesut Arslan, yaklaşık 5 ay önce inşa çalışmalarının başladığı projenin satışa çıkarken 3.068 lira olan ortalama metrekare fiyatının şu an 3.941 liraya ulaştığı bilgisini verdi. "Yüzde 35 primlenir demiştik, yüzde 50'nin üzerine çıkacak." diyen Arslan, çok ortaklı projede bugüne kadar 160 ortaklar kurulu toplantısı düzenlediklerini ifade etti. Projede sadece peşin veya konut kredili satış yapılıyor. Tema İstanbul'daki 34 konutun yabancılara satıldığı öğrenildi. 


Ticari Hayat 



Tema İstanbul telefon

Telefon : 0212 970 00 00 

Web adresi : www.temaistanbul.com



projeye sor



Geri Dön