20 / 04 / 2024

Temel Bulut, dava için KKTC'deydi!

Temel Bulut, dava için KKTC'deydi!

Kıbrıs emlak sektöründe büyük yüzlerce mağdur bırakan Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, dava için KKTC'deydi. Mağdurların sert tepkisiyle karşılaştı. İşte detaylar..



Kıbrıs inşaat sektörüne hızlı giren ama ardında yüzlerce mağdur bırakarak kayıplara karışan Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, aylar sonra tekrar Kıbrıs’taydı. Mağdurları tarafından dava edilen Temel Bulut, dava için geldiği mahkeme avlusunda zor anlar yaşadı..


Temel Bulut, Evviva Lavinium Sitesi mağdurlarının açtığı davada yargıç huzuruna çıkarıldı. Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Bertan Özerdağ başkanlığında görüşülen davada, Temel Bulut tanık kürsüsünde avukatı Evrim Eminağa ve davacı avukatının sorularını yanıtladı. Davanın dinlenmesine 13 Ekim Salı günü devam edilecek.


Mağdurlar saatlerce bekledi

Bulut İnşaat’tan sözleşme ile aldıkları evleri bir türlü tamamlanmayan veya evleri teslim edilse de tapusunu alamayan mağdur, başlattıkları yasal süreci yakından takip ediyor. Sabahın erken saatlerinde Girne Kaza Mahkemesi’ne giden bir grup mağdur öfkeli bir şekilde Temel Bulut’un gelmesini bekledi.


Dava saati yaklaşınca Temel Bulut da Avukatı Evrim Eminağa ile Girne Kaza Mahkemesi’ne geldi. Temel’in gelmesi ile mahkeme avlusundaki tansiyon artı. Mağdurlarının hakarete varan sözlerine karşı Temel Bulut, “merak etmeyin halledeceğiz” diyerek yanıt verdi.  


Meyhanede sert tepki

KKTC’de mağdurları onu ararken, Temel Bulut dava için geldiği Kıbrıs’ta, meyhanede görüldü. Müteahhit bir arkadaşı ile yemek yiyen Temel Bulut, mağdurların sözlü saldırısına uğradı. Bulut’u gören bir mağdur meyhanenin ortasında  “Sahtekar adam” diye bağırdı.


Mağdurlar ne dedi? 

Soner Özer:

Evviva Lavinium Sitesi’nden 35 Bin STG evi aldım. Aylık takisiti 165 STG olan evin 15 Bin STG peşin ödedim. Bugüne kadar toplam ödediğim para miktarı ise 20 Bin 300 STG elimde makbuzları ile birlikte. Bir türlü karşılık göremeyince 2 yıl önce sözleşmeyi iptal ettim ancak bir daha kimse dönüş yapıp da bilgilendiren olmadı. Daire yapılmadı, param hala iade edilmiyor. Bu mağduriyetimizi ancak mahkeme çözecek.


 


Kenan Aydenk: 

Daireyi 2012 yılında aldım, 2014 yılında ise taksitlerimi ödedim. Toplamda 35 Bin STG ödedim. Bu yetmezmiş gibi temeli atılmayan ancak oarası ödenen ev için 2014 yılının Mart-Nisan aylarında evin tapu parası talep edildi. Bulut İnşaat’ın muhasebe personeli Halide Sadrazam telefonda beni teditvari bir şekilde tehdit ederek, 8 Bin TL vermezsen evi teslim alınca 17 Bin TL ödemek zorunda kalacaksın dedi. Arabamı satıp tapu parasını da ödediğim halde bugün hala bir evimiz yok. Aldığımız daireler yapılmayacak gerekçesi ile başka dairelere aktarılmamıza rağmen son 1 yıldır burada da bir çivi çakılmadı. Küçük bebeğim var ayda Bin TL kira ödüyorum. Ailem bölündü eşim çocuğumla Karpaz’da ben işim gereği Lefkoşa’da. Dün akşam meyhanede içki masasında içki içerken yakaladım, bizim paramızla boğazından nasıl geçiyorsa artık bilmiyorum. 


Kıbrıs Emlak Merkezi


Geri Dön