29 / 03 / 2024

TOKİ Başkanı Ömer Bulut depremzedeler için sahaya indi!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut depremzedeler için sahaya indi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'un Arnavutluk ziyareti sırasında depremzedelere destek için futbol müsabakası düzenlendi. TOKİ Başkanı Ömer Bulut da oynadı...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Arnavutluk ziyareti sırasında depremzedelere destek için futbol müsabakası düzenlendi. Arnavutluk Futbol Federasyonu'nun destekleri ile Profesyonel Arnavut Futbolcular Sendikasınca düzenlenen turnuvada Türkiye, Arnavutluk, Yunanistan ile İtalya milli takımlarının eski futbolcuları yer aldı. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre; Depremzedeler yararına düzenlenen maçlar Başkent Tiran'daki Air Albania Stadı'nda gerçekleşti ve bilet satışlarından sağlanan gelir depremde mağdur olanlarla paylaşıldı. Karşılaşmada, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut da oynadı.

FUTBOLCULARLA SOHBET ETTİ

Turnuvada Türkiye-Yunanistan ve Arnavutluk-İtalya yarı finalde karşılaştı. Bakan Kurum, Türkiye-Yunanistan karşılaşması öncesinde futbolcularla sohbet etti, sonrasında Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük ve beraberindeki heyetle maçı izledi. Türkiye takımında Rüştü Reçber'in teknik direktörlüğünü yaptığı kadroda, Serdar Kulbilge, Bülent Korkmaz, Cihan Haspolatlı, Emre Aşık, Faruk Atalay, Hasan Kabze, Mehmet Aurelio, Mehmet Yılmaz, Tuncay Şanlı, Ümit Karan, Volkan Arslan yer aldı. Yarı finalde penaltılarda Arnavutluk'u yenen İtalya ile Türkiye'yi 1-0 mağlup eden Yunanistan finale yükselen takımlar oldu. Finalde ise İtalya, Yunanistan'ı yenerek turnuvayı kazandı.

İMZALAR ATILDI

Türkiye tarafından Arnavutluk'ta inşa edilecek 500 konut için de işbirliği protokolü imzalandı. Bakan Kurum, bu konutların deprem sonrasında Arnavutluk hükümetinin ülkede yapacağı kentsel dönüşüm projesinin ilk etabı olacağını belirtti. Projenin ülkede etaplar halinde yapılacağını söyleyen Kurum, "Biz de burada ilk etaptaki 500 konutu gerçekleştirecğiz. Arnavutluk'un yeni yerleşim alanını master plan çerçevesinde ve onların mimari tarzına uygun olarak yapacağız" dedi.

ŞEHRE YENI BIR ÇEHRE VERECEK

İmza töreni öncesi bir basın açıklamasında bulunan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, 500 konut projesiyle birlikte Arnavutluk'un kentsel dönüşüm noktasında köklü bir değişime yol açacak ilk önemli adımı atacaklarının altını çizdi. Başbakan Rama, "Yeni yerleşim alanlarıyla bu proje şehre yeni bir yüz kazandıracak. Bizim şehircilik adına biriken 30 yıllık sorunlarımız var, bunları da Arnavutluk'un 'Geliştirme Fonu'ndan' çözeceğiz" diye konuştu.

Türkiye ile Arnavutluk arasında 500 konut inşası protokolü imzalandı!
 


Geri Dön