26 / 04 / 2024

Temel Kotil: 3. Havalimanı D-8'in gözbebeği olacak!

Temel Kotil: 3. Havalimanı D-8'in gözbebeği olacak!

İstanbul'a yapılacak 3. Havalimanı'nın D-8'in gözbebeği olacağını söyleyen THY Genel Müdürü Kotil, bu ülkelerle işbirliğinin daha da artacağını vurguladı.



Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Gelişen Sekiz Ülke Ekonomik Ortaklık Örgütü'nün (D-8) tekrar canlanmasında büyük yarar olduğunu belirterek, “İnşallah İstanbul'daki yeni havalimanı, D-8'in de göz bebeği olacak” dedi. Kotil; Türkiye, Nijerya, İran, Endonezya, Mısır, Bangladeş, Malezya ve Pakistan'ın üyesi olduğu D-8 ülkeleri ile THY arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceklerini söyledi. Örgütün kurulduğu dönem ile dünyanın bugünkü durumunun farklı olduğunu belirten Kotil, Türk ekonomisi ve THY'nin yıllar içerisinde gelişme katettiğini vurguladı.


'BU YIL 61,7 MİLYON YOLCU TAŞIYACAĞIZ'

THY'nin bu yıl 61,7 milyon yolcu taşıyacağına, Türkiye ekonomisinin ise 5-6 kat ileri gittiğine dikkati çeken Kotil, “Şu anda bu projenin (D-8) tekrar canlanmasında büyük yarar var. Artık daha çok iş birliği yapacağımız alanlar mevcut” dedi.


Nijerya'da üç noktaya sefer

Temel Kotil, D-8'e üye ülkelerden Nijerya'nın Afrika'da ana oyuncu olduğunu, Endonezya'nın ise dünyada süper güç olma yolunda ilerlediğini kaydetti. Kotil, şöyle devam etti: “Şimdi bunlardan Jakarta'ya uçuyoruz. Günde bir direkt seferimiz var. Bu Allah'ın izniyle ikiye, üçe doğru gidecek. Jakarta, D-8'in bize en uzak olanı. Ondan sonra bunlardan ikinci büyük ülke Nijerya'ya uçuyoruz. Biz daha önce Nijerya'ya uçmuyorduk ama şimdi 3 şehrine, Lagos, Kano ve Abuja'ya uçuyoruz.”


Yeni Şafak


Geri Dön