28 / 03 / 2024

Temesist Raf Avrupa'ya akıllı raf satacak!

Temesist Raf Avrupa'ya akıllı raf satacak!

İngiltere'de "En İyi Raf Sistemleri" kategorisinde "Küresel Kalite Ödülü" nün sahibi olan Temesist Raf, İtalya'da açtığı merkez ile İtalyanlardan öğrendiği akıllı mekik raf robotlarını ve akıllı rafları Avrupa'ya satacağını açıkladı.




 Depo ve raf sistemleri konusunda 1996'dan beri faaliyet gösterdiklerini dile getiren Temesist Raf Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Gül, Türkiye'de üretmeye başladıkları depreme dayanıklı raf sistemlerini İtalya'da açtıkları merkez üzerinden Avrupa'ya satacaklarını açıkladı. İtalya'nın yanı sıra Dubai'ye de bir merkez açmayı hedeflediklerini belirten Gül, "Ciromuzun yüzde 25'ini ihracattan elde ediyoruz. Bu rakamı çok daha yukarılara çekebilmek adına İtalya'da Profesör Carlo Andrea Castiglioni üe ortak olarak bir merkez kurduk. Şu an Avrupa'da Almanya ve İngiltere gibi merkez ülkelerde devam eden projelerimiz var. İtalya'da kurduğumuz merkez ile Avrupa'da çok daha fazla projede yer alacağız" dedi. 

Yurtdışında yakın bir dönemde gerçekleştirmeyi planladıkları projelerinden birinin İtalya'da olduğu gibi Dubai'de de bir merkez kurmak olduğunu söyleyen Gül, Dubai'de kuracakları merkezle Arap ülkelerinde büyüyeceklerini vurguladı. Dubai'de daha önce projeler yaptıklarını kaydeden Gül, bu projelerin o bölgedeki gelecekleri açısından referans olacağını ifade etti. Azerbaycan'daki fabrikalarına yaptıkları 1 milyon dolarlık ek yatırıma da değinen Gül, bu yatırımla fabrikalarını geliştireceklerini aktardı. Gül, başta Almanya, İtalya, Kuzey Afrika ülkeleri, Suudi Arabistan, Irak, Azerbaycan, Bulgaristan, Kazakistan ve Afganistan olmak üzere toplam 52 ülkeye ihracat yaptıklarını açıkladı. 

Sektörün geçen yıl, yüzde 50'nin üzerinde büyüme gösterdiğine dikkat çeken Gül, "2012 yılında 42 ülkeye ihracat gerçekleştirirken, 2013 yılında bu rakamı 52 ülkeye çıkardık. Yurtiçi ve yurtdışında proje bazlı çalışıyoruz. Bulgaristan'da Avrupa'nın en büyük deposunu kurduk. Orta Afrika'da Kamerun'u merkez seçtik ve bu ülkede de bankalara ve telekom operatörü şirketlerine projeler hazırlıyoruz" açıklamasını yaptı. 


Dünya Focus


Geri Dön