25 / 04 / 2024

Temizlik malzemeleri binalara zarar verir mi?

Temizlik malzemeleri binalara zarar verir mi?

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, yerinde kullanılmayan temizlik malzemeleri yüzünden binaların hasar gördüğünü ifade etti. 



Binaların en çok zarar gördüğü bir konuda temizlikten ötürü oluyor. Peki sorabilirsiniz temizlik ile binalar zarar mı görür? Evet görür. Yüzeye uygun olmayan deterjanı uygularsanız zarar görür, kullanma süresi kısalır. Örneğin bir asansörün metal yüzeyine paslanmaz çelik temizleme özelliği olmayan bir kimyasal uygulandığında o asansörün paslanmaz özelliği kaybolur belli bir zaman sonra korozyona uğrar. Aynı şekilde binaların ıslak zeminlerine de uygulama hataları sebebi ile korozyonlar oluşabilir.


Mermer bir yüzey ile seramik ve granitin temizliğinde kullanılan kimyasalları seçerken bu zeminlerin özelliklerine uygun olmasına dikkat etmelisiniz en çok şikâyet edilen konu bizim binamız daha 3 yıllık sanki 20 yıllıkmış gibi duruyor. Çok çabuk eskidi müteahhit kötü malzeme kullanmış, yerlerdeki seramikler, boyalar, asansörler ve camlar gibi malzemeler çabuk deforme oldu deniyor. Evet belki kalitesi düşük malzeme kullanılmış olabilir ama bu deformasyonun tek sebebi değil. Kullanıcı hataları ve temizlikte kullanılan kimyasallarda bu hasara sebep verir. Yine yöneticilere iş düşüyor. Yöneticinin özellikle bir işi yaptırma sırasında işin şekline göre hareket ederek araştırma, geliştirme, çözüme odaklı iş yürütmesi gerekiyor. Temizlik yapılan yüzeylere uygun olmayan kimyasalları kullanarak ve bu sebeple maddi düşünceler ile hareket edip ucuz deterjanlara yönelmek aslında ileride doğacak hasarın büyüklüğüne zemin hazırlamaktan başka bir şey ifade etmiyor. Ya bu işi öğrenin ve öğretin ya da bırakın bu işi uzmanları yapsın sizin yüzünüzden o binadaki kat malikleri de zarar görmesin. 

 

Sitelerdeki temizlik görevlilerinin kullandığı kokular!

 


Geri Dön