24 / 04 / 2024

Teras Park, Ege Bölgesi'nin en büyük outletine dönüştü

Teras Park, Ege Bölgesi'nin en büyük outletine dönüştü

 Teras Park AVM, outlete dönüşürken aynı zamanda farklı bir konsept de yarattı



2005 yılının Nisan ayında, Akmerkez hissedarlığıyla Türkiye pazarına giren Corio Türkiye tarafından, Mart 2009'da yönetimi devir alınan Teras Park AVM, outlete dönüşürken aynı zamanda farklı bir konsept de yarattı. Yeni konsepti, yeni mimarisi ve yeni yaşam alanlarıyla Ege Bölgesi'nin en büyük outletine dönüşen Teras Park Outlet, Denizli'lilerin sosyal hayatına yeni bir boyut getirerek, kentin ekonomisini canlandırmaya devam ediyor.

Avrupa'nın en önemli gayrimenkul yatırım şirketlerinden biri olan, Hollanda merkezli Corio, 2009 yılının Mart ayında, Denizli'de Teras Park Alışveriş Merkezi'nin hisselerini %40'dan %51'e çıkartarak portföyünü genişletti. Corio Türkiye, Teras Park Alışveriş Merkezi'ne yaptığı yatırımlarla büyümeyi ve iş hayatına katkı sağlamayı sürdürüyor. Yönetimin Corio Türkiye'ye geçmesinden bu yana, Teras Park Outlet'in toplam ciro ve giriş sayılarında %20 artış gerçekleşmiştir. 

Denizli'lilere alışveriş, eğlence, teknoloji, sanat ve modayı bir arada sunan ve Denizli'lilerin beklenti ve ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına Outlet konseptine geçiş yapan Teras Park, 52.600 metrekare arsa üzerine kurulu olup, 45.000 metrekare kiralanabilir alana sahip. 12 bantlık bowling salonu, 7 salonlu sineması, 1.100 metrekare çocuk eğlence merkezi, Speed City gibi eğlence ve aktivite alanları ile ulusal ve uluslararası 88 mağazanın yer aldığı Teras Park Outlet, alışveriş, eğlence, teknoloji, sanat ve modayı bir arada barındırıyor.

9 Haziran 2010 Çarşamba günü düzenlenen basın toplantısında, Corio Türkiye'nin Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nilüfer Özlem, Teras Park Outlet'teki değişim rüzgarlarının Mart 2009'da yönetimin  Corio Türkiye geçmesi ile başladığını belirtirken, yenilenen marka imajı ve konumlamasıyla ilgili detaylı bilgi paylaştı.

Teras Park Outlet'te ziyaretçileri daha iyi ağırlayabilmek, Denizli'li ailelerin buluşabileceği, çocukların ihtiyaçları ve beklentilerine cevap veren sosyal yaşam ve eğlence alanları ile daha sıcak bir ortam sunabilmek adına kapsamlı renovasyonlar gerçekleştirdiklerini belirten Özlem, Teras Park Outlet'in değişim öyküsü ile ilgili şunları söyledi:

"Yaratmış olduğumuz outlet konsepti dahilinde, daha önce AVM'lerde yer almayan bazı mağaza ve perakendeciler de Teras Park Outlet'te yerini aldı. Böylece Corio Türkiye olarak, Teras Park Outlet'i bölge halkının kaliteyi uygun fiyata satın alabilecekleri bir AVM'ye dönüştürdük. Kiracılarımızı, en ekonomik ürünleri satan mağazalar haline getirmek için gereken her şeyi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Yaptığımız renovasyonlar ve outlet konseptimizle Ege Bölgesi'nin en büyük outletine dönüşürken, bölge halkı için sosyal yaşam ve buluşma noktası haline geldik. Aynı zamanda, outlet konseptine geçişimizle beraber düzenlediğimiz kampanyalar ile sektörümüzün en önemli ödüllerinden biri olan ve Uluslararası Alışveriş Merkezleri Derneği tarafından verilen Solal Avrupa Pazarlama Ödülleri'nde, Teras Park Outlet iki dalda finale kalmıştır."

SON BİR YILDA TERAS PARK OUTLET'DEKİ DEĞİŞİMLER

Bir bahçedeymişsiniz hissi veren Green Court (Yeşil Dünya) bölümünde; banklar ve farklı oturma grupları ile dinlenme alanları, çocukların atölye çalışmaları için masalar ve oyun köşeleri oluşturuldu. Ahşap ve yeşil tonlarının kullanıldığı Green Court'ta insanlar rahatça oturup vakit geçirebilirken, çocuklar da atölye alanında gönüllerince eğlenebiliyorlar.

Su konseptinin kullanıldığı  Blue Court (Mavi Dünya) adı verilen bölümde ağırlıklı olarak mavi renkler kullanılarak, fıskiyeli bir havuz yapıldı. Blue Court ile içeride farklı bir dünya yaratarak ziyaretçilere farklı buluşma alanları sunmak hedeflendi.

Corio'nun tüm AVM'lerinde uyguladığı duyarlı hizmet anlayaşının bir parçası olarak Food Court'ta ise, annelerin ve çocukların rahat hareket edebilecekleri özel çocuk yemek alanları oluşturuldu.

CORIO TÜRKİYE HAKKINDA

2005 yılında Türkiye pazarına girerek İstanbul ofisini açan Corio, gayrimenkul ortaklığı statüsünde faaliyet gösteren Hollanda asıllı bir alışveriş merkezi yatırım ve işletme firmasıdır. Hollanda dışında Fransa, İtalya, İspanya, Almanya ve Türkiye'de de faaliyet gösteren Corio'nun 6 milyar Avro değerindeki yatırımlarının yüzde 92'si alışveriş merkezlerinden oluşmaktadır. Corio'nun odaklandığı emlak grubu alışveriş merkezleridir ve sahip olduğu alışveriş merkezlerinin kiralama ve yönetimini kendisi yaparak bu gayrimenkullerin değerini daha da arttırmayı hedeflemektedir. 

Corio, Türkiye pazarına 2005 yılında Akmerkez'in %46,92 hissesini satın alarak girmiştir. Şu anda yönetimini yaptığı Ada, 365, Tekira alışveriş merkezlerinin %100'üne, Teras Park Outlet'in %51'ine sahiptir. 2010 yılında açılacak olan Anatolium AVM'nin de %100 nihai yatırımcısıdır. Malatya ve Tarsu AVM Corio Türkiye'nin portföyüne son dahil ettiği projelerdir. Son üç projeyle de Corio Türkiye'de toplam 8 projeye imza atmıştır. Corio Türkiye'nin tüm projelerinde öncelikli amacı, perakende bilgisi ve deneyimini yerel kanallardaki başarısıyla birleştirerek, en yüksek katma değeri sağlayacak AVM'leri Türkiye'de yaygınlaştırmaktır.


Geri Dön