05 / 05 / 2024

Termal Grup'un Darıca Emek'te yapacağı proje tartışma yarattı!

Termal Grup'un Darıca Emek'te yapacağı proje tartışma yarattı!

Darıca Belediyesi’nin Haziran Meclisi bir hayli gergin geçti. Emek Mahallesi’nde Termal Grup tarafından yapılmak istenen projeye CHP Grubu sert tepki gösterdi. Başkan Şükrü Karabacak ile CHP’liler arasında sert polemikler yaşandı.



Darıca Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantıya  Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ile CHP Grubu arasına Emek Mahallesi'nde Termal Grup'un yapacağı proje için yaşanan tartışmalar damga vurdu.  CHP'nin İmar komisyonu Üyesi Şinasi Serdar, uygulanmak istenen projenin büyük rantlar  taşıdığını ve Darıca'nın zararına olduğunu iddia ederek Ankara'dan pişirilip getirilen Projenin Darıca'yı Yok etme projesi olarak niteledi.


DARICA'NIN PRESTİJ PROJESİ

Bu projeye Darıca'ya Kocaeli'ye değer katacak. Emek'te arsa fiyat 500 bin TL ise 2 milyon TL olacak, vatandaşın yeri değeri kazanacaktır. Bu proje şeytani proje değildir. Böyle bir Projenin karşısında durmak Darıca için ihanettir. Hukuksal sıkıntı varsa hukuka taşırsınız. Biz yeni Darıca'yı yeni Türkiye'yi oluşturacağız. Siz bunlara takoz olamazsınız. Bize bu desteği millet vermiştir. Darıca’yı yaşanabilir Yeni Darıca haline getireceğiz. Darıca'da 500 bin kişi yaşasın derdinde değiliz, insanların güzel bir şekilde yaşaması içindir.


TERMAL GRUBUN PROJESİ TARTIŞMALARA YOL AÇTI

CHP'nin İmar Komisyonunda yer alan Meclis Üyesi Şinasi Serdar, Emek Mahallesi’nde Termal Grup tarafından yapılmak istenen projeyle ilgili oldukça sert eleştiriler yaparak, projede büyük rant olduğunu iddia etti. Serdar, "Parti olarak Darıca'ya yapılacak yatırımlara hukuk ilkesi içinde kalıp, eşitlik ilkesine uygun olup, kişiye özel olmadığı sürece destek veririz. Darıca'ya yapılacak yatırımlar bizi de en az sizin kadar heyecanlandırıyor. Darıca'ya önemli bir yatırım olarak gözüken bu projeyi oylamadan önce dikkatlice incelemek gerekiyor. Cumhurbaşkanı'nın Eski Danışmanı AK Parti Milletvekiline ait bu proje Darıca'dan danışılmış, Ankara'dan pişirilmiş ve Büyükşehir tarafından önümüze getirilmiştir. Bu proje AK Parti zamanında çıkarılan yasalara aykırılık içeriyor.


DARICA'YI FEDA ETMEYİN

Arsa yok pahasına şahsa dönüştürülerek Darıca'nın yok edilmesi projesidir. Aranızda ki vicdan sahibi Meclis Üyeleri bizimle beraber hareket edip Darıca'yı feda etmeyecektir. 22 bin metrekare arsamızı projeye dahil ediliyor. Kimse bu arazinin kendisine verileceğini garantiye almadan bu projeye adım atmazdı. Başkan Karabacak'tan olur almadan bu proje hayata geçemezdi. Başkan Karabacak bu projeden Darıca'ya birşey bekliyor mu? Bu projede 35 katlı bina yapılacağı ön görülüyor. Sayın Belediye başkanının iki meclis öncesinde yüksek katlı binalara karşıyım açıklamasını hatırlatmak istiyorum. Belediye'nin arsası karşılığında verilen projeyi incelemeliyiz. Şu anda değeri metre karesi 5 bin TL. Yaklaşık 50 Milyon TL değerinde ki bir araziyi Termal Gruba terk ediyoruz. Karşılığında bize yüzme havuzu veriliyor. Bu spor kompleksinin projenin  ne olduğunuzu henüz bilmiyoruz. Projeyi bilmiyoruz ama biz araziyi biliyoruz. 50 milyonluk araziyi verip 15 milyonluk tesis alıyoruz. Bu Belediye daha önce dediğim gibi Matematik hastasıdır. "dedi.


3 MİLYAR TL'LİK RANT

Boşuna dememişler şeytan ayrıntıda gizli diye.  Bu firma kendine ait 350 bin metre kare yeri olmasına rağmen, projesini 590 bin metre kare üzerinden hazırlamıştır. 200 dönüm fazla alan projede yer almıştır. Bu şahıs 350 dönüm yapacağı yere 920 dönüm inşaat yapacak. Plan notunda koyduğu şeytani bir maddeyle yapacak bunu. Termal Gruba bu sayede sağlanacak rant 2.5-3 Milyar TL'yi bulacak. Karşılığında Darıca hiç bir şey almıyor. Üstelik arsamızda elimizden alınıyor. Adam bizi enayi yerine koyuyor. Bu büyüklükte ki bir rant inanın karşılıksız değildir. Ben ne Başkanı, ne meclis üyelerini suçlamıyorum. Bunun karşılığı pişirilirken mutlaka bir yerlerde verilmiştir."dedi.


DARICA'YI KÖHNE HALE GETİRDİNİZ

Serdar'ın iddialarına yanıt veren Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, zaman zaman iddialara sert yanıtlar verip, Yeni Darıca'yı inşa ettiklerini söyledi.Karabacak, "Bu projeye Darıca'ya Kocaeli'ye değer katacak. Emek'te arsa fiyat 500 bin TL ise 2 milyon TL olacak, vatandaşın yeri değeri kazanacaktır. Bu proje şeytani proje değildir. Böyle bir Projenin karşısında durmak Darıca için ihanettir. Projeyi AK Parti ile, Cumhurbaşkanımıza yakın bir kişiyle özdeşleştirmek doğru değil. 1989 yılında Darıca'yı planlarken, küçük parselleri bölüp, bitişik nizamlarla Darıca'yı sınırladınız.  Darıca bugün sizim planlamanızdan dolayı köhne, Uzak Doğu kenti haline gelmiştir


KİMSEYLE PAZARLIK YAPMADIM

Başkan Karabacak, "Çok katlı binalara karşıyım derken, mevcut binalara kat artışı ve askeri alana izin vermek Darıca'ya cinayettir."diye konuşunca CHP'li Şinasi Serdar Karabacak’ı yalancılıkla itham etti. Bunun üzerine  sinirlenen Karabacak, "Beni yalancılıkla itham ettiğiniz için sizi kınıyorum. Muhalefet edebilirsiniz ama hakaret etme hakkına sahip değilsiniz. fiyatlarda meydan boş salla gitsin. Kamuoyunu bu şekilde yanıltamazsanız. Ben Ankara'da birileriyle pazarlık yapmadım, kimseyle görüşmedim. Bunu asla kabul etmiyorum. Hukuksuz hiç bir şey olmaz, biz Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Darıca'ya ihanet eden yok. Hukuksal sıkıntı varsa hukuka taşırsınız. Biz yeni Darıca'yı yeni Türkiye'yi oluşturacağız. Siz bunlara takoz olamazsınız. Bize bu desteği millet vermiştir. Darıca’yı yaşanabilir Yeni Darıca haline getireceğiz. Darıca'da 500 bin kişi yaşasın derdinde değiliz, insanların güzel bir şekilde yaşaması içindir.


Gebze Gazetesi


Geri Dön