20 / 04 / 2024

Tesis zengini Fenerbahçe’nin arazileri!

Tesis zengini Fenerbahçe’nin arazileri!

Kulübe önemli araziler kazandıran ve "Fenerbahçe'nin 350-400 milyon Euro borcu var ancak kulübün arazileri bu borcu rahatlıkla kapatacak değerde" diyen Başkan Yıldırım’ın korkusu yok



Aziz Yıldırım bugün düzenleyeceği basın toplantısıyla başkan adaylığını resmen açıklayacak. 20 yıl önce ilk başkan adaylığını da Çırağan'da açıklayan Yıldırım, 20 yıl sonra yine Çırağan'da saat 11,00'de başkan adaylığını duyuracak. Bu arada dün bir açıklama yayımlayan Fenerbahçe Başkanı, "Burası siyasi bir parti değil, spor kulübü. Spor kulübünde seçim nasıl yapılır herkes biliyor. 3-4 ay kala çıkarsınız, çalışmanızı yaparsınız. Fenerbahçe'nin birlik ve beraberliğini hep beraber sağlamalıyız. Benim eşime sosyal medyada küfürler ediyorlar. Fenerbahçe'ye 20 sene hizmet ettim. Kötü yönetmiş, iyi başkanlık yapmamış olabilirim. Hepsi geçerli ama bana saygı duymalısınız. Bu kulübe hayatımı verdim. Hiçbir maddi karşılık beklemeden. Kimsenin adamı olmadım. Bir tek Fenerbahçe'nin adamı oldum" dedi.

Fenerbahçe’nin arazileri

1.    ATAŞEHİR'DE bulunan Fenerbahçe Ülker Sports Arena.
2.    ATAŞEHİR Kayışdağı'nda ki Fenerbahçe Koleji'nin bulunduğu 26.5 dönümlük arazi. (70 milyon TL'ye alındı, değerini 3'e katladı)
3.    ÜLKER Sports Arena'nın yanında yer alan 50 dönüm arazi. Yapılacak projeyle buradan 100 milyon dolarlık bir gelir bekleniyor.
4.    ANKARA İncek'te yer alan 32 dönüm arazi üzerine kurulu yaklaşık 8.5 dönüm kullanım alanı olan Winner Incek Hotel'in yer aldığı tesis.
5.    DÜZCE Topuk Yaylası'nda yer alan Serkan Acar Resort&Sports Tesisleri. GEBZE'DE altyapının taşınmasının planlandığı 250 dönümlük arazi.
6.    ANTALYA'DA 107 dönümlük arazi. Buraya Fenerbahçe Evi ve Topuk Yaylası benzeri bir kamp tesisi yapılması hedefleniyor.
7.    KADIKÖY'DE yer alan Todori Tesisleri.
8.    FENERBAHÇE Kürek Şubesi Sapanca Tesisleri.
9.    FENERBAHÇE Evleri arazileri. (Edirne 16 dönüm, Düzce 20 dönüm.)
10.    CAN Bartu Tesisleri'nin karşısında yer alan 230 dönümlük arazi. Arazinin kısa sürede kulübe tahsis edilmesi bekleniyor. Buraya Fenerbahçe Üniversitesi kampüsü kurulacak,
11.    YÖNETİM, stadın yanında yer alan Kenan Evren Lisesi arazisi ile ilgili sorunu çözdü. Bu yerin de kulübe tahsis edilmesi bekleniyor.

AZİZ Yıldırım’ın başkanlık koltuğuna oturması sonrasında Fenerbahçe’de büyük bir tesisleşme atağı başlamıştı. Stadı baştan yapan yönetim, önemli tesisleri kulübe kazandırırken, o dönemlerde Yıldırım ve ekibi, “Bırakın tesise para harcamayı, takımı şampiyon yapın” eleştirilerine maruz kalmıştı. Ancak tesisleşme atağından hiçbir dönemde vazgeçmeyen Aziz Yıldırım, kulübe arazi kazandırmayı sürdürdü. Yönetim, Düzce ve Ankara’da kamp tesisleri kurarken, Antalya’da alman arazide de benzer bir yapı inşa edilecek. Ayrıca, Kayseri, Sakarya, Edremit ve I Erzurum’da Fenerbahçe Evleri için arazi kazandırma çalışmalarını devam ediyor. Şamandıra, Dereağzı, Fikirtepe Tesisleri ve Şükrü Saraçoğlu’nun tapusu olmasa da üst kullanım hakkı Fenerbahçe’ye ait.

Başkan Aziz Yıldırım, “Fenerbahçe’nin 350-400 milyon Euro borcu var ancak kulübün arazileri bu borcu rahatlıkla kapatacak değerde” ifadesini kullanırken yapılan yatırımların kulübe büyük kazanç sağlayacağını dile getirmişti.

Fenerbahçe'nin arazileri borçları karşılayacak!


Geri Dön