19 / 03 / 2024

TESK'ten deprem bölgesinde konut kredisi borçlarına erteleme talebi!

TESK'ten deprem bölgesinde konut kredisi borçlarına erteleme talebi!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Elazığ ve Malatya'da yaşanan deprem sonrasında ev ve iş yerlerini kaybeden vatandaşların kamu ve özel bankalara olan kredi borçlarının faizsiz ertelenmesi talebinde bulundu.



TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremde ev ve iş yerlerini kaybeden vatandaşların kamu ve özel bankalara olan kredi borçlarının faizsiz ertelenmesi için talepte bulundu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Elazığ’da yaşanan ve başta Malatya olmak üzere çevre illeri de etkileyen depremde yaşamını yitiren vatandaşlar için Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifa dileklerinde bulundu. 

Afette ev ve iş yerlerini kaybeden vatandaşların yaralarının kısa süre içinde sarılması gerektiğini anlatan Palandöken, afetzede vatandaş, esnaf ve sanatkarların kamu ve özel bankalara olan kredi borçlarının faizsiz ertelenmesi gerektiğini kaydetti.

Palandöken, ayrıca, söz konusu afetzedelere işlerini yeniden kurma imkanı sağlamak amacıyla uzun vadeli ve sıfır faizli kredi verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
 


Geri Dön