25 / 04 / 2024

konut kredisi borçları ertelenecek mi

konut kredisi borçları ertelenecek mi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Elazığ ve Malatya'da yaşanan deprem sonrasında ev ve iş yerlerini kaybeden vatandaşların kamu ve özel bankalara olan kredi borçlarının faizsiz ertelenmesi talebinde bulundu.

Konut kredisi faizleri uçuşa geçti! Şimdi krediyle ev almak mantıklı mı? Vatandaşlar ne diyor?

Banka banka konut kredisi faizleri sık sık güncelleniyor. Peki bu faizlerle konut kredisi çekilir mi? İşte ayrıntılar... 

PASHA Bank,Türkiye’de ev almak isteyen Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi veriyor!

2015 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Azerbaycan menşeeli PASHA Bank, Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi vereceğini belirtti.

Düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar netleşiyor! 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

Ev almak isteyenlerin merakla beklediği düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar tek tek belli oluyor. Peki 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

Borçların faizleri bir bir silinecek! Meclis’te kabul edildi!

Öğrenim kredisi borçlarının faizleri ve aynı zamanda enflasyon farklarının silinmesini içeren düzenlemelerin de bulunduğu torba teklifin ilk 25 maddesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. İşte detaylar…

Tüm detaylar akşam saatlerinde belli olacak! Ucuz konut, kredi borçları ve fahiş fiyatlar

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Külliye'de bir araya gelecek. Kabine'nin ana gündeminde takibe düşen kredi ve kredi kartı borçları olması beklenirken, bu konuların çözümüne yönelik 3 formül var.

Ev almak isteyenlere müjde! SGK'dan faizsiz konut kredisi kampanyası! İşte ayrıntılar!

SGK'dan ev sahibi olmak isteyen vatandaşları sevindirecek haber. SGK'dan sıfır faizli konut kredisi imkanı devam ediyor. Koşulları karşılayan kişilere özel faizsiz kredi veriliyor. Peki, SGK sıfır faizli konut kredisinden kimler yararlabilir? İşte kredi, başvuru ve geri ödeme hakında bilinmesi gerek

Konut kredisi faizlerinin düşmesi konut satışlarını hızlandıracak!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini indirmesinin yeni konut satışlarını da hızlandırması bekleniyor...

Toplam konut kredisi borçları ile takibe alınanlar mecliste!

Türkiye'de iller bazında toplam konut kredisi borçları ile takibe alınanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bireysel konut kredisi borç miktarı 2020'de 287.1 milyar TL oldu!

algının da etkisiyle bireysel kredi kullanan kişi sayısı son 1 yılda 2 milyon 107 bin kişi yükselirken, toplam borç da 618.5 milyar TL'den 866.6 milyar TL'ye ulaştı. Bireysel konut kredisi borcu olanların sayısı 112 bin kişi arttı borç miktarı da 287.1 milyar TL'ye çıktı.

ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon doların üzerine çıktı!

Konut kredileri, Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek paya sahip olurken, söz konusu borç kalemi geçen senenin son çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla 182 milyar dolar arttı ve 10,04 trilyon dolara çıktı.

Konut kredisi faiz oranları satışları nasıl etkiledi?

Ocak 2021'de 70 bin 587 konut satıldı. Ocak ayındaki satışların düşük olma sebebinin en belirgin nedeni konut kredisi faizlerindeki artış olarak belirtiliyor. 

ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon dolara yaklaştı!

Fed'in New York şubesi tarafından hazırlanan 2020'nin üçüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu'na göre; ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon dolara yaklaştı.

Düşük faizli konut kredisi kampanyası ev satışlarını nasıl etkiledi?

Konut kredisinde olağanüstü avantaj sunan koşullar sona erince ipotekli satışlar yavaşladı. Peki yaz aylarında hayata geçirilen düşük faizli konut kredisi kampanyası ev satışlarını nasıl etkiledi?

konut kredisi borçları ertelenecek mi Haberi

konut kredisi borçları ertelenecek mi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremde ev ve iş yerlerini kaybeden vatandaşların kamu ve özel bankalara olan kredi borçlarının faizsiz ertelenmesi için talepte bulundu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Elazığ’da yaşanan ve başta Malatya olmak üzere çevre illeri de etkileyen depremde yaşamını yitiren vatandaşlar için Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifa dileklerinde bulundu. 

Afette ev ve iş yerlerini kaybeden vatandaşların yaralarının kısa süre içinde sarılması gerektiğini anlatan Palandöken, afetzede vatandaş, esnaf ve sanatkarların kamu ve özel bankalara olan kredi borçlarının faizsiz ertelenmesi gerektiğini kaydetti.

Palandöken, ayrıca, söz konusu afetzedelere işlerini yeniden kurma imkanı sağlamak amacıyla uzun vadeli ve sıfır faizli kredi verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.