27 / 04 / 2024

Tesla tarih verdi! 4 Nisan'da Türkiye'ye geliyor!

Tesla tarih verdi! 4 Nisan'da Türkiye'ye geliyor!

Tesla, Instagram üzerinden bir paylaşım yaparak Türkiye ve 4/4 ifadelerini kullandı. 4 Nisan tarihinde Tesla'nin Türkiye'de resmi satışlara başlaması bekleniyor. İşte detaylar...




Tesla, Model 3, Model S, Model X ve Model Y ile elektrikli otomobil pazarını neredeyse domine etmiş durumda. Bütün dünyada en çok satış yapan elektrikli otomobil markaları arasında başı çeken Tesla, Türkiye'de ise şimdiye kadar istenen etkinliği göstermemişti. Ve beklenen açıklama bugün geldi. İşte detaylar...

Tesla, resmi satışlar için tarih açıkladı!

Uzun bir süredir Tesla’nın Türkiye’de araç satışına başlaması bekleniyor. Marka resmi hesabından bir paylaşımda bulunarak bu beklentinin sona ereceğini müjdeledi.  Tesla, Instagram üzerinden bir paylaşım yaparak Türkiye ve 4/4 ifadelerini kullandı. Tesla markalı otomobillerin 4 Nisan'dan itibaren Türkiye’de resmi olarak satışlara başlaması bekleniyor.

Tesla tarih verdi! 4 Nisan da Türkiye ye geliyor!

Tesla’nın vermiş olduğu 4 Nisan 2023'te otomobillerin ön satışlarına başlanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan 4/4 vurgusundan Tesla’nın dört modelininde Türkiye'ye geleceği anlamı da çıkarılabilir. 

Dünyada elektrik otomobil dönüşümünde en önde yer alan Tesla’nın nihayet Türkiye'ye adım atacak olması oldukça büyük önem taşıyor. Şirketin ilk etapta Model 3 ve Model Y ile daha küçük otomobillerini Türkiye piyasasına çıkaracağı tahmin ediliyor. Fakat ilerleyen zamanlarda ise Model S ve Model X gibi ürün gamının zirvesinde yer alan otomobilleri de Türkiye pazarına sokması bekleniyor.

Tesla’nın yeni Türkiye hamlesi ile birlikte elektrikli otomobil pazarında önemli bir hareket yaşanacağı tahmin ediliyor. Diğer elektrikli otomobil üreticilerinin de Tesla'nın ardından ülkemize geleceğine de kesin gözüyle bakılıyor. Bu arada Tesla modellerinin Türkiye'de kaç liradan satışa çıkacağı ise henüz bilinmiyor. Bakalım Tesla'nın Türkiye fiyatları ne kadar olacak?


 


Geri Dön