28 / 03 / 2024

Tevhid işlemi harcı 2014!

Tevhid işlemi harcı 2014!

Tapuda tevhit işleminin tamamlanabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tevhid işlemi harcının yatırılması gerekiyor. Peki tevhit işlemi ücreti ne kadar? İşte Tevhid işlemi harcı 2014...



Tevhid işlemi harcı 2014!

Tapuda tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi olarak tanımlanıyor. Söz konusu işlem aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar için de yapılabiliyor.


Tevhid işlemi kapsamında birleştirilecek gayrimenkullerin üzerinde, rehin ve irtifak hakları gibi kaydedilmemiş haklar ile taşınmaz mal mükellefiyeti gibi şerhler varsa, bütün hak sahiplerinin ve rehin alacaklarının muvafakatları ile alınması gerekiyor. 


Tapuda tevhit işleminin tamamlanabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tevhid işlemi harcının yatırılması gerekiyor.


Gerekli belgeler:

- Taşınmazın bulunduğu yere göre belediye encümeni veya il idare kurulu kararı,

- Kadastro müdürlüğünce üst yazıya bağlanmış üç takım birleştirme dosyası, tescil bildirimi ve kontrol raporu,

- Birleştirme isteminde bulunanın veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus hüviyet cüzdanı veya pasaportu ile temsil belgesi.

- Taşınmaz mallardan en az birinin cinsi bina ise deprem sigortası aranır.


2014 yılı tevhit işlemi harcı:

Taşınmazın yüz ölçümüne ve yöresel katsayıya bakmaksızın (n-1) x112,00.TL. formülü üzerinden hesaplanan döner sermaye ücreti tahsil edilir. (n = Birleşen Parsel Sayısı ) 



Tapu ve kadastro 2014 döner sermaye fiyat listesi!


Geri Dön