29 / 03 / 2024

The Bo Viera'nın imara ve yapı ruhsatına aykırı bölümleri yıkıldı!

The Bo Viera'nın imara ve yapı ruhsatına aykırı bölümleri yıkıldı!

Muğla Bodrum'da inşaatı durdurulan 365 villa ve 80 odalı oteli içeren 'The Bo Viera Projesi'nin imara ve yapı ruhsatına aykırı bölümlerinin yıkım işlemi tamamlandı... 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bodrum'da kontrolsüz yapılaşmayla ilgili tepkiler üzerine 20 Ağustos 2019 tarihinde Bodrum'a gelerek, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait tekneyle kaçak yapılaşmaya ilişkin denetimler yaptı.

Bu denetimlerden sonra Bodrum Belediyesi tarafından daha önce imar planında aykırılıklar bulunduğu tespit edilen birçok projenin inşaatı durduruldu. Bakan Murat Kurum, 28 Eylül 2019 tarihinde imara aykırı alanları tespit edilen ve yıkımına karar verilen projeler için yeniden Bodrum'a geldi. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait tekneyle kıyıdan 2'nci kez denetim yapan Kurum, 11'i otel olmak üzere aralarında villa, rezidans ve lüks dairelerin olduğu 19 projedeki yıkım çalışmalarını kontrol etti. Bakanlık, Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Yapı Kontrol Birimi ekiplerinin gözetiminde o projelerdeki yıkım çalışmalarının çoğu tamamlandı. Sabah'ta yer alan habere göre; Göltürkbükü'ndeki Mandarin Oriental, Gündoğan'daki The Bo Viera, Gölköy'deki Nef Reserve ile Yalıkavak'taki İnci turizm olmak üzere 4 projede yıkım ve dolgu temizleme çalışmaları dün de sürdü.

İmara ve yapı ruhsatına aykırı bölümlerinin yıkımı tamamlanan The Bo Viera'da 30 dönümlük alanda 36 metre yüksekliğinde denize yapılan kaçak dolgunun temizlenmesi için yürütülen çalışmalar ise aralıksız sürüyor. The Bo Viera'nın üst kısmındaki rezidansların yıkıldığı ve yıkılan yerlerin toprakla doldurulup ağaçlandırıldığı gözlendi.

Muğla'da tespit edilen 2 bin 800 kaçak yapının yıkımı için gerekli girişimlere başlandığını bildirildi.

Besa'dan Bodrum The Bo Viera hakkında açıklama!


Geri Dön