25 / 04 / 2024

The İstanbul Veliefendi Koç Grubu'nun da mekanı olacak!

The İstanbul Veliefendi Koç Grubu'nun da mekanı olacak!

Geleceği en parlak bölgelerden biri olarak   nitelendirilen Zeytinburnu için tasarlanan en son konut projesi The İstanbul Veliefendi oldu. Koç Grubu'na ait olan arsada yüzde 40 kat karşılığı anlaşma yapılarak proje geliştiriliyor



Geleceği en parlak bölgelerden biri olarak   nitelendirilen Zeytinburnu için tasarlanan en son konut projesi The İstanbul Veliefendi oldu. Koç Grubu'na ait olan arsada yüzde 40 kat karşılığı anlaşma yapılarak geliştirilen proje, aynı zamanda   ilçedeki büyük kentsel dönüşüm çalışmasının bir parçası.

Son aylarda markalı konut projeleri için trend alanlardan biri haline gelen Zeytinburnu Veliefendi 'nin akımına kapılan son isimlerden biri de  Kiptaş  oldu. Projeyi daha da ilginç kılan ise   arsanın Türkiye'nin en önemli kuruluşlarından biri olan Koç Holding'e ait olması. 486 konut olarak planlanan ve ismi The İstanbul Veliefendi olarak belirlenen proje ilçede Kiptaş ve Zeytinburnu Belediyesi'nin birlikte yürüttüğü Sümer Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin de bir parçası olarak nitelendiriliyor.
YDA Group ve Kuruluş İnşaat'ın yapımını üstlendiği projede konutların ortalama metrekare fiyatı ise 5 bin lira olarak belirlenmiş durumda.

Eski Bozkurt Mensucat Fabrikası arazisi olarak da bilinen 68 dönümlük arsada gerçekleştirilecek proje hakkında konuşan Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, 14'er   katlı 15 blok ve 35 katlı bir rezidans olarak tasarlanan proje için Koç Grubu ile yüzde 40 kat karşılığı anlaştıklarını belirterek, şöyle devam etti: 'Proje hem dönüşüm hem de gelir sağlayacak şekilde geliştirildi. YDA Group ve Kuruluş İnşaat'ın burada yapacakları The İstanbul Veliefendi projesinden elde edilecek gelirle 640 SahilPark projesi tamamlanacak. Burada 440 daire Kiptaş'a ait olacak ve bu daireler dönüşüm kapsamında anlaşma yapacağımız hak sahiplerine verilecek. Bu proje zenginden alıp fakire verme projesi. Bir anlamda modern Robin Hood'luk yaptık.'
YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan ise, dün satışa çıktıkları The İstanbul Veliefendi'yi  Ankara  'dan sonra İstanbul 'da başlattıkları konut hamlesinin en önemli parçası olarak nitelendirdi.

ARAZİNİN ÜçTE İKİSİ PEYZAJA AYRILDI
The İstanbul Veliefendi için planlanan 486 konut, 2+1 'den 4+1 'e kadar geniş bir yelpazede tasarlandı. Tam olarak Bakırköy Sahil Yolu üzerinde Veliefendi 'de konumlandırılan projenin toplam inşaat alanı 210 bin metrekare olarak belirlenirken, 12 bin 500 metrekare de 42 bölümün yer alacağı ticari alana ayrıldı.
Projenin dikkat çekici özelliklerinden biri 68 bin metrekarelik arazide 48 bin metrekare gibi devasa bir alanın peyzaja ayrılmış olması. Sosyal yaşam açısından zengin bir yapı kurulması hedeflenin porjede açık ve kapalı yüzme havuzları, spor alanları, sauna ve hamam bu yöndeki planlamalardan birkaçı.
Merkezi konumuyla dikkat çeken The İstanbul Veliefendi; Atatürk Havalimanı 'na 8, Merter'e 2,   Bakırköy 'e 1,   Topkapı 'ya 4 ve Sahil Yolu'na 1 kilometre mesafede bulunuyor.

THE İSTANBUL VELİEFENDİ'YE YAKIN PLAN
Arsa alanı   68.333 metrekare
İnşaat alanı   210.000 metrekare
Peyzaj alanı  48.000 metrekare
Konut sayısı  486 adet
Daire tipleri   2+1, 3+1, 4+1
Ortalama metrekare fiyatı  5.000 lira
Ticari alan  12.500 metrekare
Ticari ünite Sayısı: 42 adet


Geri Dön