25 / 04 / 2024

Thodex firarisi Rana Azap'ın ilk ifadeleri!

Thodex firarisi Rana Azap'ın ilk ifadeleri!

Thodex soruşturması kapsamında yakalanan Rana Azap'ın ilk ifadesi ortaya çıktı. Rana Azap ifadesinde Faruk Fatih Özer'in neler yaptığını anlattı. 



400 bin kişinin mağduriyetine neden olan Thodex vurgununa yönelik operasyonda aranan  yazılımcı Oral Çınar, finans departmanında çalışan Rana Azap ve abi Güven Özer'in eşi Zuhal Özer yakalandı. Sabah'ta yer alan habere göre; Rana Azap'ın ifadesi ortaya çıktı. 

Thodex firarisi Rana Azap ın ilk ifadeleri!

Edinilen bilgilere göre; Rana Azap, 2016'da Faruk Fatih'e ait yazılım firmasında ön muhasebeci olarak işe başladı. Sonrasında ise ulaşım problemleri nedeniyle işten ayrıldı. Bir süre işsiz kalan Azap, 2017'de Faruk Fatih Özer'in kardeşi Serap Özer aracılığıyla bu kez Koineks yani Thodex adlı şirkette işe başladı. Azap ifadesinde buradaki faturaları toplayı ay sonunda müşavirlere verdiklerini dile getirdi.

Müşteri hizmetleri departmanlarında yazım yanlışı olması durumunda bu departmanda da çalıştığını söyleyen Azap, personelin bireysel emeklilikle ilgili yazışmaları kendisinin yaptığını dile getirdi. 

Talebe göre fiyat belirleme 

Genel olarak kripto para konusunda bilgi sahibi olmadığını söyleyen Azap, Dogecoin'in diğer borsalara göre daha iyi olduğunu coin fiyatlarına kendisinin herhangi bir müdahalesinin olmadığını aktardı. 

Kendisine müşterilerin taleplerine göre fiyat verilmesi konusunda talimat verildiğini söyleyen Azap, nişanlısının da "Sizin firmada dogecoin uygun fiyata veriliyor" diyerek düğün birikimleri olan 50 bin TL'yi borsaya yatırdıklarını anlattı. 

Thodex firarisi Rana Azap ın ilk ifadeleri!

Bu şekilde bir durumun yaşanacağını tahmin etmediğini söyleyen Azap, kendisinin de mağdur olduğunu belirterek zimmetine para geçirmediğini muhasebeci olmasına rağmen bankalarla ilgili yetkisi olmadığını öne sürdü. 

Ünlülerle reklam yapıldı

Şirketin kurulduğu günden itibaren zaman zaman durumların kötüye gittiğini söyleyen Azap, müşter çekmek için ünlü isimlerle reklam çekildiğini söyledi.

Diğer borsaların hacimlerinin büyük olması nedeniyle hacim yükseltmek konusunda Özer kardeşlerin sık sık tartışma yaşadığını söyleyen Azap, Faruk Fatih Özer, Güven Özer ve Serap Özer'in sık sık toplantı yaptığını dile getirdi. Vurgun yapılan paranın akıbeti konusunda bilgi sahibi olmadığını söyleyen Azap üzerine atılan suçlamaları kabul etmedi.

Thodex vurgununun kritik 2 firari ismi yakalandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön