19 / 04 / 2024

Thodex soruşturmasında son durum ne?

Thodex soruşturmasında son durum ne?

Kripto para borsası Thodex'e yönelik soruşturma tüm hızıyla devam ediyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 16 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. 



Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kripto para borsası Thodex'e yönelik devam eden soruşturma aralıksız devam ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere  Faruk Fatih Özer'in ağabeyi Güven Özer ile kardeşi Serap Özer'in de aralarında yer aldığı 16 kişinin emniyetteki devam ediyor. 

Thodex'in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer'in de arasında yer aldığı 4 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor. 

 Thodex soruşturmasında son durum ne?

Süreç 

Bazı kişilerin Thodex adlı kripto para borsasındaki hesaplarına erişemediği ve şirket sahibinin yurt dışına kaçtığı yönündeki iddiaları üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. 

Soruşturma dahilinde şirket sahibi şüpheli Faruk Fatih Özer'in 20 Nisan'da yurt dışına çıktığı resmi belge ve kayıtlarla doğrulanırken şirketin resmi adreslerinde herhangi bir faaliyetin olmadığı belirtildi. 

Şüpheli Özer hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı alınırken 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkartılmıştı. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 8 kentte yaptığı eş zamanlı operasyonda 78 şüpheliyi yakalamıştı. Şüphelilerden 62'si dün emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Hakimlik 28'i adli kontrol şartıyla olmak üzere geri kalan tüm şüphelileri serbest bıraktı. 

Thodex dolandırıcılığında 8 şüpheliye ek gözaltı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön