27 / 04 / 2024

Thodex vurgununda son durum!

Thodex vurgununda son durum!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Haziran'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması talebiyle Thodex soruşturmasıyla ilgili soru önergesi vermiş, Thodex'in sahibi Özer'in yurt dışına kaçmadan önce bakanlığa çağrıldığına ilişkin iddiaları sormuştu. 



CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Haziran'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması talebiyle Thodex soruşturmasıyla ilgili soru önergesi vermiş, Thodex'in sahibi Özer'in yurt dışına kaçmadan önce bakanlığa çağrıldığına ilişkin iddiaları sormuştu. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; önergede şu sorulara yer verildi:

Thodex vurgununda son durum!

“Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in kaçmadan 1 hafta önce bakanlığa çağrıldığı iddiası doğru mudur? Eğer doğru ise bu toplantı hangi Bakanlıkta, kimlerle gerçekleştirilmiştir? Toplantı kim tarafından, ne saik ve sıfatla organize edilmiştir? Bu toplantıyı gerçekleştirenler hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?”

‘İDDİALAR YANITSIZ KALDI’

17 Haziran 2021'de Meclis Başkanlığı'na sunduğu önergenin 22 Kasım tarihi itibariyle hala yanıtlanmadığına dikkat çeken Adıgüzel, “Sayın İçişleri Bakanı hatırlıyor mu bilmiyorum ama bu ülkede aylar önce binlerce insan dolandırıldı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcılıklarından birine imza atan Faruk Fatih Özer elini kolunu sallaya sallaya yurtdışına kaçtı. Hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan soruşturma başlatıldı, kırmızı bültenle arama kararı çıkartıldı. Buna rağmen, bugün yarın yakalanır denilen şahıs aylardır yakalanamadı, sırra kadem bastı. Ortaya atılan iddialar ise bugüne kadar yanıtsız kaldı” ifadelerini kullandı. 

Thodex vurgununda son durum!

‘SOYLU SUSKUNLUĞUNU KORUYOR’

Diğer taraftan, Soylu'nun Özer için aylar önce yakalanması an meselesi dediğinin altını çizen Adıgüzel, “Sayın Bakan Thodex vurgunculuğu karşısında suskunluğunu koruyor. Ancak kamuoyu da kırmızı bültenle arandığı belirtilen bu kişinin aylardır neden hala yakalanamadığını merak ediyor.

Sayın Bakan'a sormak istiyorum. Özer'in yakalanması için Tosuncuk gibi teslim olmasını mı bekleyeceğiz? Hani yakalayıp, getiriyordunuz? Ne oldu da bu kişi hala yakalanamadı? Elinizi kolunuzu bağlayan ne?” sorusunu yöneltti.

Arnavutluk'ta Thodex soruşturması için operasyon düzenlendi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön