25 / 04 / 2024

Kripto piyasasında son durum: Analistler ne diyor?

Kripto piyasasında son durum: Analistler ne diyor?

Türkiye’deki Thodex krizi devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden’ın sermaye kazançlarıyla ilgili vergi planı, kripto paralarda sert satışlar yarattı. Peki kripto piyasasında son durum ne? Analistler ne diyor?



Bitcoin, "fiyat düzeltmesi, ayı piyasası ve fırtına öncesi sessizlik" gibi teknik ifadelerle tanımlanıyor. Analistler de Bitcoin'i bu şekilde anlatıyor. Analistler tarafından anlatılan iniş-çıkışlı hareketlerle, 48,827 dolara yükselmesinin ardından, 50 bin doların üzerine çıktı. Habertürk'te yer alan habere göre; Kripto piyasalarında genel satışların etkisiyle, birimin piyasa hacmi 1.0 trilyon doların altına, toplam piyasa hacmi de 2.0 trilyon doların altına düştü. 

Kripto piyasasında son durum: Analistler ne diyor?

BİTCOİN KAÇ DOLAR?

Son 24 saatte 48,827.71 ve 55,410.23 dolar arasında seyreden Bitcoin, yüzde 6.75 gerileme ile 50,189.53 dolara düşerken, birimin haftalık kaybı yüzde 20.17 şeklinde gerçekleşti. Bitcoin'in toplam piyasa hacmi de, yaklaşık 66 milyar dolar düşüşle 940.54 milyar dolara düştü. 

Toplam 9,434 kripto para biriminin işlem gördüğü 369 piyasadaki toplam piyasa hacminin yüzde 51.2'sini Bitcoin, yüzde 14.4'ünü de Ethereum meydana getiriyordu. Tüm piyasalarda 24 saatlik işlem hacmi de 256 milyar doları geçmişti. 

KRİPTO PARA PİYASALARINDA SON DURUM: ANALİSTLER NE DEDİ?

Bittrt Araştırma Müdürü Helin Çelik, konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti: 

"ABD Temsilciler Meclisi, Senato tarafından onaylanır ve Başkan Biden tarafından imzalanırsa, menkul kıymetler veya emtia olarak sınıflandırılan kripto para birimlerini çevreleyen kuralları daha net hale getirecek bir yasa çıkardı. Yenilik Yasası Engellerin Ortadan Kaldırılması"

Kripto piyasasında son durum: Analistler ne diyor?

Commodity Futures Trading Komisyonu [CFTC] yönlendirmek ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu [SEC] ortaklaşa bir dijital varlık çalışma grubu oluşturuyor.

Kanadalıların Bitcoin satın almasına, satmasına ve göndermesine imkan sunan Montreal tabanlı bir platform olan Shakepay, bugün, Marqeta tarafından yayınlanan Shakepay müşterileri için yeni bir Visa ön ödemeli kartın lansmanının desteklenmesi amacıyla bir kart verme platformu olan Marqeta ile ortak olduğunu açıkladı. 

Tesla gibi şirketlere yaptığı erken bahislerle dikkat çeken 110 yıllık bir varlık yönetimi şirketi olan Baillie Gifford, büyük kripto para cüzdanı hizmeti Blockchaincom'a 100 milyon dolar yatırım gerçekleştirdi."

Kripto paralar daha çok insanı mağdur edecek!

Blockchain teknolojisi gayrimenkul sektörünü nasıl değiştirecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön