28 / 03 / 2024

Thomas Baron: Kırsal kesim de DASK kapsamında olmalı

Thomas Baron: Kırsal kesim de DASK kapsamında olmalı

Thomas Baron, kırsal kesimdeki konutların da DASK kapsamına alınması gerektiğini söyledi



Türkiye'de konutların sadece yüzde 26'sının zorunlu deprem sigortası olduğunu belirten ERGOİSVİÇRE Sigorta Genel Müdürü Thomas Baron, kırsal kesimdeki konutların da DASK kapsamına alınması gerektiğini söyledi

ERGOİSVİÇRE Sigorta Genel Müdürü Thomas Baron, DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) çerçevesinde konutlara getirilen zorunlu deprem sigortasında, bugüne kadar Türkiye genelindeki konutlann sadece yaklaşık olarak yüzde 26'sının kapsam altına alınabildiğini söyledi. Kırsal kesimde deprem sigortası yaptırma zorunluluğu bulunmadığını söyleyen Baron, bu konuda çok sayıda yasal düzenlemenin hayata geçirmesi gerektiğini ifade etti. Haiti, Japonya ve Şili'den sonra ülkemizde Elazığ'da yaşanan deprem, deprem sigortalarının  önemini bir kez daha hatırlattı. Zorunlu deprem sigortasındaki penetrasyonun yaklaşık yüzde 26 seviyesinde kaldığını belirten ERGOİSVİÇRE Sigorta Genel Müdürü Thomas Baron, İstanbul gibi deprem riski yüksek bir şehirde bile sigorta oranının yüzde 35'ler civarında olduğunu söyledi. İstanbul'daki konutlann yüzde 65'e yakın bölümünde zorunlu deprem sigortasının olmadığını ifade eden Baron, büyük şehirlerin dışında kırsal kesimdeki konut sahiplerinin de deprem sigortasından yararlanmasına imkan tanınması gerektiğinin altını çizdi.

Elazığ'da meydana gelen depremi hatırlatan Thomas Baron, "Zorunlu deprem sigortası, köy ve kırsal kesimlerdeki konutları kapsam haricinde tutmaktadır. Fakat Elazığ'da yaşadığımız deprem, DASK'ın köylerde de bir ihtiyaç olduğunu göstermiştir. En azından bu bölgelerde yaşayan bireylerin gönüllü olarak DASK havuzuna dahil olabilmelerinin önü açılabilir. Bu konuda belli teşvikler verilerek kırsal kesimde yaşayanların depreme karşı güvence altına almaları sağlanabilir" dedi.
Vatan


Geri Dön