24 / 04 / 2024

THY'ye 1 milyar dolar yeni havalimanı kredisi!

THY'ye 1 milyar dolar yeni havalimanı kredisi!

Türk Hava Yolları (THY), Üçüncü Havalimanı'na taşınması kapsamında yapacağı yatırımlarda kullanmak için 800 milyon dolar ile 1 milyar dolar arası kredi için bankalarla anlaşma sağladı.



Türk Hava Yolları'nin yeni havalimanına taşınması ve yapacağı yatırımlarla ilgili gerekli kredi için bankalarla görüşmelerine devam ediyor. Konuya yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, THY bankalarla imza aşamasında. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, İş Bankası, Yapı Kredi, Alternatifbank ve Ziraat Katılım'ın finansman sağlayacak yerli bankalar arasında olduğu belirtildi. Konu ile ilgili anlaşmanın Temmuz'da sonuçlanması planlanıyor.

Haber kaynağı ''IGA sadece havalimanını yapıyor. THY yeni havalimanına binalar, müşteri satış ofisleri, taşıma bantları gibi yatırımları kendisi yapacak ve bunlar için finansman gerekiyor'' açıklamalarında bulundu.

Bir başka kaynak ise anlaşmaların Temmuz ayında biteceğini belirterek, "Bankalarla yapılacak kredi sözleşmeleri bitmek üzere. Temmuz ayında anlaşmanın sonuçlanması beklenebilir. Sağlanan finansman 800 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında olabilir." dedi.

29 Ekim'de açılacak 3. Havalimanı'nın toplam yatırım bedeli 10.20 milyar euro olarak açıklandı. Yeni havalimanı ile 90 milyon yolcu, orta uzun vadede ise 150 milyon yolcunun seyehat etmesi hedefleniyor.

Konuya yakın olan bir başka kaynaktan alınan bilgiye göre, Çinli bankalar finansman da iştahlı. ICBC bu bankaların arasında bulunuyor. Kredide vadeler bir yılı geri ödemesiz olmak üzere 3 ve 5 yıl arasında değişiyor.


Geri Dön