28 / 03 / 2024

Ticaret Bakanı açıkladı! Hibe desteği başvurusu için son gün 31 Mart!

Ticaret Bakanı açıkladı! Hibe desteği başvurusu için son gün 31 Mart!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan 133 mesleğe hibe desteği verildiğini ve başvuruların 31 Mart'a kadar süreceğini belirterek, detayları açıkladı.



Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan esnaf ve sanatkarlara ilişkin hibe desteği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Pekcan 133 mesleğe hibe desteği verildiğini ve başvuruların 31 Mart'a kadar süreceğini belirterek, detayları tek tek açıkladı. Bakan Pekcan'ın açıklamalarının ardından söz konusu 133 işkolu belli oldu.

Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre; milyonlarca esnafa nefes aldıran hibe, kira, ciro desteği başvuruları 31 Mart'a kadar sürecek. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 133 işkoluna sağlanan hibe desteğine 1 milyon 109 bin başvuru geldiğini ve toplam 2 milyar 69 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı. Peki hangi meslekler hibe desteğinden yararlanacak? İşte detaylar...

Ticaret Bakanı açıkladı! Hibe desteği başvurusu için son gün 31 Mart!

*Erkekler için kuaför ve berber işletmeleri, kadınlar için kuaför işletmeleri ve kantin işletmeleri (spor, fabrika, okul veya işyeri kantinleri, vb.) destek paketinden yararlanacak.

*Şehir içi, banliyö ve kırsal alanlarda kara yolu ile personel, öğrenci, vb. grup taşımacılığı (şehir içi personel ve okul servisleri, vb.) gibi işletmeler destek paketinden yararlanacak.

*Çay ocakları, kıraathaneler, kahvehaneler, kafeler (içecek ağırlıklı hizmet veren), meyve suyu salonları ve çay bahçelerinde içecek sunum faaliyetinde bulunan işletmeler yararlanacak.

*Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda kırtasiye ürünlerinin perakende ticareti yapan firmalar da destek paketinden yararlanacak. Fotokopi, doküman hazırlama ve diğer uzmanlaşmış büro destek hizmetleri (doküman hazırlama, daktilo, sekreterya, fotokopi, ozalit çekimi, mektup, çoğaltma vb.) (adres derleme ve postalama hizmetleri dahil, tez yazımı hariç) sektörleri de destek paketinden yararlanacak.

*Tezgahlar ve pazar yerleri vasıtasıyla sebze ve meyve (taze veya işlenmiş) (zeytin dahil) perakende ticareti (seyyar satıcılar hariç), Seyyar içecek satanlar ile diğer içecek sunum faaliyetlerinde bulunanlar da yararlanacak. 

*Ciğer, kokoreç, köfte ve kebapçılar da bu destek paketinden yararlanacak. (garson servisi sunanlar ile self servis sunanlar dahil; imalatçıların ve al götür tesislerin faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç)

*Çorbacıların ve işkembecilerin faaliyetleri de bu paket kapsamında desteklenecek. (imalatçıların faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç) 

*Dışarıya yemek sunan diğer işletmelerin faaliyetleri de bu paket kapsamında desteklenecek. (spor, fabrika, işyeri, üniversite vb. mensupları için tabldot servisi vb. dahil; özel günlerde hizmet verenler hariç)

*Döner, lahmacun ve pidecilik (içli pide (kıymalı, peynirli vb.)) faaliyetleri de bu paket kapsamında desteklenecek. (garson servisi sunanlar ile self servis sunanlar dahil; imalatçıların ve al götür tesislerin faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç)

*Mantıcı ve gözlemecilerin faaliyetleri de bu paket kapsamında desteklenecek. (garson servisi sunanlar ile self servis sunanlar dahil; imalatçıların ve al götür tesislerinin faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç)

*Diğer lokanta ve restoranların (içkili ve içkisiz) faaliyetleri de bu paket kapsamında desteklenecek. (garson servisi sunanlar ile self servis sunanlar dahil; imalatçıların ve al götür tesislerin faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç)

*Oturacak yeri olan fast-food (hamburger, sandviç, tost vb.) satış yerleri de paket kapsamında desteklenecek. Pizzacıların faaliyeti de desteklenecek. (garson servisi sunanlar ile self servis sunanlar dahil; imalatçıların ve al götür tesislerin faaliyetleri ile seyyar olanlar hariç)

*Yiyecek ağırlıklı hizmet veren kafe ve kafeteryaların faaliyetleri ve tüketicilere yönelik fotoğrafçılık faaliyetleri de desteklenecek. (pasaport, okul, düğün vb. için vesikalık ve portre fotoğrafçılığı vb.)

*Güzellik salonlarının faaliyetleri de desteklenecek (cilt bakımı, kaş alma, ağda, manikür, pedikür, makyaj, kalıcı makyaj vb.nin bir arada sunulduğu salonlar) (sağlık bakım hizmetleri hariç)

*Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda çiçek, bitki ve tohum perakende ticareti yapan firmalar da desteklenecek. (meyve, sebze ve çiçek tohumları, kesme çiçek, dikim bitkileri, canlı bitkiler, yumrular ve kökler, aşı kalemleri, mantar miseli, ağaç fidanları vb.)

*Kara yolu şehir içi ve şehirler arası havaalanı servisleri ile yolcu taşımacılığı ve düğün, balo ve kokteyl salonlarının işletilmesi, nikah salonlarının hizmetleri de desteklenecek.

*Seyyar yemek servisi faaliyetleri (simit, poğaça, börek, kokoreç, nohut-pilav, piyaz, dondurma, vb. ile kayıklarda yapılanlar dahil) desteklenecek. Bu destek paketine seyyar olarak ve motorlu araçlarla diğer malların perakende ticareti dahil olacak.

Ticaret Bakanlığı kira desteği verilecek 133 esnaf faaliyet tanımı belirledi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön