25 / 04 / 2024

Ticaret Bakanlığından Hububat ve Baklagil için yeni karar! 24 aydan 12 aya indirildi…

Ticaret Bakanlığından Hububat ve Baklagil için yeni karar! 24 aydan 12 aya indirildi…

Ticaret Bakanlığının yaptığı değişikliğe göre, tarımsal ürünlerin hasat döneminden itibaren 24 ay olan lisanslı depolarda azami depolanabilme süresi, 12 aya indirildi.



Ticaret Bakanlığının, Hububat, Baklagiller ve Yağlı Tohumlar Lisanslı Depo Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete ‘de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.


Yürürlüğe giren değişikliğe göre, lisanslı depolarda, arpa, çavdar, buğday, tritikale ve yulaf ürünleri, aynı olan cins, sınıf, grup ve drecelerde olması şartı ile bir önceki sene ürünleriyle karıştırılarak depolanabilecek.


Bunun dışında, hasat döneminden itibaren ürünlerin lisanslı depolarda azami depolanabilme süresi 24 aydan 12 aya çekildi. Bu süre Toprak Mahsulleri Ofisine ait ürünler için 24 ay olarak uygulanmaya devam edecek.


Duruma göre azami depolama süresi, depolama döneminin başlangıcı 1 Ağustos 2022 tarihi ve sonrasında olan ürünler hariç, hasat dönemi 2022 yılı ve öncesi olan ürünler için 24 ay olarak uygulanacak.


YENİ FINDIK FİYATLARI


Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Ordu’da yaptığı bir açıklamada fındık alım fiyatının 54 TL olacağını ifade etti.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön