26 / 04 / 2024

Ticaret Bakanlığından Hububat ve Baklagil için yeni karar! 24 aydan 12 aya indirildi…

Ticaret Bakanlığından Hububat ve Baklagil için yeni karar! 24 aydan 12 aya indirildi…

Ticaret Bakanlığının yaptığı değişikliğe göre, tarımsal ürünlerin hasat döneminden itibaren 24 ay olan lisanslı depolarda azami depolanabilme süresi, 12 aya indirildi.



İSTANBUL YENİ HUBUBAT BORSASI MERKEZİ Mİ OLACAK?


İstanbul’da gerçekleşen Rusya, Ukrayna ve BM taraflarının Türkiye önderliğinde yaptığı Tahıl Koridoru Antlaşmasından sonra gıda piyasasında gelişmeler yoğunlaşıyor. Sektöre ait yetkililer, anlaşmanın kilit rolüne işaret ederken “İstanbul dünya hububat rakamlarının belirleneceği yer olabilir” şeklinde konuştu.
İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, sektör ziyaretlerinde ilk olarak Konya Ereğli’de temaslarda bulundu.
Tahıl Koridoru Anlaşması hakkında değerlendirmelerde bulunan Taycı, yapılan anlaşmanın Türkiye için stratejik açıdan bir adım olduğunu ve yeni kapılar açabileceğini ifade etti. Hububat koridorunun açılmasının ardından Türkiye ve İstanbul’un hububat sektöründe önemli bir rol üstlendiğini vurgulayarak Taycı, “Bu iş bizim için çok stratejik. Biz, Hububat Borsası’nın İstanbul’da olması için elimizden gelen tüm mücadeleyi vereceğiz. Eğer savaş uzun sürerse ve bu koordinasyonu İstanbul sağlayacaksa dünya hububat rakamlarının belirleneceği yer İstanbul olabilir” açıklamasında bulundu.


Son gelişmeler göz önüne alınarak, tahıl koridoru anlaşmasının ardından İstanbul bundan sonra küresel hububat fiyatlarının belirlendiği bir merkez olabilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön