20 / 04 / 2024

Ticari gayrimenkul pazarına yabancıların ilgisi hız kesmedi!

Ticari gayrimenkul pazarına yabancıların ilgisi hız kesmedi!

'Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü’ raporuna göre, yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilişkin endişesi yok. Uluslararası markaların ilgisi güçlü şekilde devam ediyor.



JLL Türkiye, perakende, ofis, lojistik ve otel sektörlerindeki gayrimenkul pazarını değerlendirdiği ‘Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü’ raporunu yayınladı. Raporda, ülkedeki siyasi belirsizliğin olumsuz etkilerine rağmen Türkiye pazarına girmek isteyen uluslararası markaların ilgisinin yılın ilk yarısında güçlü bir şekilde devam ettiği ve yatırım faaliyetlerinde herhangi bir yavaşlama görülmediği vurgulandı. Rapora ilişkin bilgi veren JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, "Siyasi belirsizliğin yatırım pazarını ve genel ekonomiyi geçmişte olduğu kadar etkilemediği de görülüyor. Rapor, devam eden işlemlere ilişkin herhangi bir aksama olmadığını ve yatırımcıların özellikle siyasi duruma ilişkin endişelerinin bulunmadığını gösteriyor" dedi. Alkaş, perakende özelinde değerlendirildiğinde TL'deki kaybın kiralama işlemlerini yavaşlattığını belirterek, “Türkiye pazarına girmek isteyen uluslararası markaların ilgisinin yılın ilk yarısında güçlü bir şekilde devam ettiği ve yatırım faaliyetlerinde yavaşlama olmadığı görüldü” dedi.


Baskı azalacaktır


Alkaş, "TL’deki aşağı yönlü baskının, siyasi belirsizliğin son bulmasıyla birlikte belli bir ölçüde azalması bekleniyor. Bu durum perakende pazarının da normale dönmesini sağlayacaktır” diye konuştu.


Akşam


Geri Dön