25 / 04 / 2024

Ticari kredilerde faizler rekor seviyeye ulaştı. Kredi alırken bir kez daha düşünün

Ticari kredilerde faizler rekor seviyeye ulaştı. Kredi alırken bir kez daha düşünün

Türk Lirası ticari kredilerinde ortalama faiz % 31’leri aştı. Sıkılaştırma adımlarına gidilirken bunların ardından TL ticari kredilerde 1 Temmuz tarihinden itibaren ortalama faiz % 31.26’ya çıktı.



Hürriyet gazetesinden Neşe Karanfil'in haberine göre; Kredili Mevduat Hesabı (KMH) ve ticari kredi kartları için hariç ortalama faizi bir önceki hafta % 28.01’di. Merkez Bankası’nın açıklamasına göre; kredilerde 1 Temmuz haftasında bir önceki haftaya göre bir ila üç puan arasında artışlar görüldü.

Tüzel kişi Kredili Mevduat Hesabı  ve kurumsal kredi kartları haricinde Türk Lirası ticari kredilere yapılan ortalama faiz 6 Mayıs’ta % 21.28’di. 3 Haziran tarihinde ise % 24.04 olan ortalama faiz, 17 Haziran tarihinde % 27.86 ayrıca 24 Haziran tarihinde ise % 28.01’e oldu.

9 Kasım 2018 tarihinde % 32.65 olan ortalama faiz, 23 Kasım 2018 tarihinde ise % 30.17’ydi. Ticari Türk Lirası kredilerdeyse ağırlıklı ortalama faiz, 24 Haziran’da % 27.35’ken, 1 Temmuz haftasında ise % 29.62’ye çıkmış oldu.

Ticari kredilerde faizler rekor seviyeye ulaştı. Kredi alırken bir kez daha düşünün


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön