26 / 04 / 2024

Halkbank tüm birimlerini Batı Ataşehir'e götürecek!

 Halkbank tüm birimlerini Batı Ataşehir'e götürecek!

Finans Merkezi'ne ilk taşınan Halkbank oluyor. Bankanın Genel Müdürü Aslan: Bir ön taşınma olacak. Daha sonra yapacağımız üç binadan ihtiyaç fazlasını GYO değerlendirecek



Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ile yeni projelere imza atmayı planlayan Halkbank, İstanbul Finans Merkezi'nin ilk sakini olma yolunda adım atıyor. Bankanın Genel Müdürü Süleyman Aslan, "Genel merkezimiz Ankara'da ancak bankanın genel müdürlük birimlerinin önemli bir bölümü yani üçte ikisi İstanbul'da. Şu anda İstanbul'da beş ayrı lokasyonda genel müdürlük birimlerimiz var. 1.600 çalışanımız var İstanbul'da. Bunları tek bir lokasyonda birleştirmek istiyoruz. GYO şirketimiz Batı Ataşehir'de bir bina satın aldı. Önümüzdeki iki üç ay içinde dağınık lokasyonlardaki birimlerin taşınması başlayacak. Bu bir nevi ön taşınma olacak. Batı Ataşehir'e alışma diyelim biz buna" dedi. 


Salı pazarı satışta

 

Mecidiyeköy'deki ana bina dışında Salı Pazarı'nda da önemli bir gayrimenkullerinin olduğunu söyleyen Aslan, "Banka kullanımından çıkacak bu binaların bazılarını satış yoluyla elden çıkaracağız; diğerlerini ne yapacağımızı GYO ile beraber değerlendireceğiz" diye konuştu. 


Finans Merkezi Projesi kapsamında yapacakları bina hakkında da bilgi veren Aslan, "Henüz proje çizimi aşamasında. Bu proje belirli bir sürede tamamlandıktan sonra bankamız nihai genel merkezi Batı Ataşehir'e taşınmış olacak. GYO'nun İstanbul Finans Merkezi'ndeki alan büyük arsasında muhtemelen bankanın ihtiyacından daha fazla bir kapalı alan ortaya çıkacaktır. Henüz kesinleşmemiş taslak proje üzerinden bakıldığında 3-4 bağımsız bölüm inşa edilebilir. fazla olan bölümleri GYO değerlendirecektir" şeklinde konuştu. 


Halk GYO halka açılacak

 

Halk GYO'yu bu yıl halka arz edeceklerini söyleyen Aslan, arzda yüzde 25'in altının düşünülmediğinin de altını çizerek "Yüzde 40-50 de olabilir. Talebe ve piyasa gelişmelerine bağlı biraz da" dedi. 


Kendi kredi kartıyla piyasaya giriyor 


Kredi kartında da yeni gelişmeler olduğunu söyleyen Aslan, "2013 başından itibaren kendi kredi kartı markamızı da piyasaya sunmuş olacağız. Banka olarak kendi kredi kartımız ile yola devam edeceğiz" dedi. KOBİ ve esnaf kredilerinin oldukça önemli olduğunu da dile getiren Aslan, "Toplam kredilerin yüzde 37'si KOBİ'lerin. Sektör ortalaması yüzde 23. KOBİ'lere ilk çeyrekte 911 milyon lira ilave kredi kullandırdık. Sektörde 2.4 milyar TL kullanımın yüzde 37'sini Halkbank tek başına gerçekleştirdi" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön