27 / 04 / 2024

TİKA'dan Afganistan'a okul!

TİKA'dan Afganistan'a okul!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Afganistan'ın kuzey vilayetlerinden olan Faryab'ın Kurgan ilçesinde okul inşa ettirdi.



 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzey vilayetlerinden Faryab'ın Kurgan ilçesinde okul inşa ettirdi.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kurgan'daki okulun açılış törenine Faryab Vali Yardımcısı Abdul Mukim Rasih, İl Eğitim Müdürü Muhammed Yasin Arsalan, Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Mustafa Erdeviren, TİKA'nın Mezar-ı Şerif Koordinatörü Zeki Bulduk, Koordinatör Yardımcısı Savaş Gündüz, kaymakamlar, il şura vekilleri, kanaat önderleri ve öğrenciler katıldı.

 

Törenin açılışında açıklamalar yapan Vali Yardımcısı Rasih, Türkiye ile Afganistan arasındaki dostluğun ezeli ve ebedi olduğunu belirtti. Türkiye'nin, bu dostluk gereği Afganistan'ın tüm bölgelerinde yardım faaliyetlerinde bulunduğunu belirten Rasih, özellikle eğitim alanında yapılan yardımların çok önemli olduğunu söyledi.

 

Her zaman Afgan halkının yanında olan ve mazlumları yalnız bırakmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına teşekkür eden Rasih, ''Faryab genelinde halen birçok okulda bina bulunmuyor, TİKA'nın yaptırdığı bu okul sayesinde bölgedeki bu sorun aşılmış oldu.'' dedi.

- ''Afganistan'ın kalkınması için eğitim şart"

Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Erdeviren de Afganistan'ın kalkınması için eğitimin vazgeçilmez olduğunu belirtti.

Erkekler kadar kadınların da eğitime teşvik edilmesi gerektiğini söyleyen Erdeviren, eğitimsiz toplumun kalkınmasının zor olduğunu da sözlerine ekledi. Başkonsolos Erdeviren, Türkiye'nin Afganistan halkının yanında olacağını da söyledi. TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Bulduk ise Türkiye'nin TİKA aracılığıyla Afganistan genelinde onlarca okul yaptırdığını ve bu okullarda binlerce öğrencinin eğitim gördüğünü de belirtti.

 

Bulduk, Kurgan ilçesinin Surh Bazar köyüne TİKA tarafından inşa ettirilen 16 sınıflık okulun tüm teçhizatının da TİKA tarafından karşılandığını belirterek, bu okulda en kaliteli insanların yetişeceğini umduklarını belirterek sözlerini tamamladı.


Geri Dön