26 / 04 / 2024

Titanic Otelleri’nden Mardan Palace'a yılda 8 milyon Euro!

Titanic Otelleri’nden Mardan Palace'a yılda 8 milyon Euro!

Almanya ve Türkiye’de toplam 13 otel ile hizmet veren Titanic Otelleri’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, Mardan Palace ile ilgili bazı detayları paylaştı.



Almanya ve Türkiye’de toplam 13 otel ile hizmet veren Titanic Otelleri’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, işletmek için talip oldukları 2009'da Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından 1.4 milyar dolar harcanarak hizmete açılan Mardan Palace ile ilgili bazı detayları paylaştı.

Titanic Otelleri’nden Mardan Palace a yılda 8 milyon Euro!

Daha önce Hürriyet gazetesi borçları sebebiyle icralık olup tapusu Halk Bankası’na devredilen Mardan Palace Hotel için Titanic Hotels ve Maya Grubu’nun masada olduğunu gündeme getirmiş, görüşme sonrası taraflar arasındaki pürüzlerin giderildiği açıklanmıştı. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, geçen günlerde İstanbul’da açılan yeni otelleri Titanic Downtown Beyoğlu’nun toplantısında bir grup gazeteciye açıklamalar yapan Mehmet Aygün, “Otel sahipleri ile el sıkıştık. Yıllık kiralama bedeli olarak 8 milyon Euro önerdik. Mardan Palace gibi bir yatırımın kapalı kalmasını doğru bulmuyorum. Otel sahipleri ile el sıkıştık. Yıllık kiralama bedeli olarak 8 milyon Euro önerdik. Şimdi grubun borçlu olduğu bankadan gelecek cevabı bekliyoruz. Eğer banka da kabul ederse oteli biz işleteceğiz” diye konuştu.

15 GÜNDE YÜZDE 100

Titanic Downtown Beyoğlu oteli ile ilgili de açıklamalar yapan Aygün, “Otelin yatırımı Seba İnşaat tarafından gerçekleştirildi. Titanic olarak tesisi işletmek için 20 yıllığına anlaştık. Otelde 264 oda bulunuyor. İstanbul’da Leed Gold sertifikasına sahip sayılı çevreci otellerden biri. Otelde şu an için çalışan sayısı ise 154. Doluluk oranlarımız açıldığımızdan bu yana 15 günde yüzde 100’e ulaştı. Yeni açılan bir otel olarak pastadan pay almak için çevredeki otellere göre daha uygun fiyatlara satış yaptık. Otelimizde şu anda İran pazarı ağırlıkta. İsrail, Filistin ve Lübnan’dan turistler var. Avrupalı turist yoğun olmasa da otelimizi tercih ediyor. Oda fiyatları şu an için ortalama 60 Euro seviyelerinde” diye konuştu.

13 METREKARE ODA 100 EURO


Fiyatların daha da yukarı çıkması için öncelikle dolulukların artması gerektiğini belirten Aygün, sözlerine şu şekilde devam etti: “Turist sayısı olarak 2014’ün üzerindeyiz. Ancak fiyatlar daha o noktaya ulaşmadı. Almanya Berlin’deki otelimizin oda büyüklüğü 13 metrekare. Ancak ortalama fiyatı 100 Euro. Taksim’de ise daha 60 Euro’larda. Bu fiyatları el birliği ile yukarı çıkarabiliriz. Geçen 2 yılda yaşadığımız krizle yeni pazarlara açılmayı öğrendik. Ülkemize karşı olan bakış açısının değişmesi ile birlikte fiyatlar da eski seviyelerine dönecektir.”

TAKSİM’E 3 KİLOMETRE MESAFEDE


TITANIC Downtown Beyoğlu’nun 25 bin metrekarelik bir alan üzerinde yer aldığını belirten Mehmet Aygün, “Otelde alternatifli oda seçeneklerimiz var. Hem bireysel hem de kurumsal müşterilere hizmet verebiliyor. Atatürk Havaalanı’na 19 kilometre, 3. havalimanına 49 kilometre , Sabiha Gökçen Havaalanı’na ise 45 kilometre uzaklıktayız. Taksim merkeze 3 kilometre mesafede yer alan otelimiz ise metroya 1 kilometre uzaklıkta. Merkezi lokasyonumuz, farklı ve fonksiyonel tasarımlı toplamda 7 adet toplantı salonumuz ile de toplantı, konferans, workshop, yönetim seminerleri ve gala yemek organizasyonları gibi alanlarda da hizmet verebiliyoruz” dedi.


Geri Dön