16 / 04 / 2024

Maurizio Gucci'yi öldüren eşine yılda 1 milyon euro miras!

Maurizio Gucci'yi öldüren eşine yılda 1 milyon euro miras!

Gucci'nin kurucusunun torunu Maurizio Gucci'yi 1995 yılında kiralık katil tutarak öldürten eski karısı Patrizia Reggiani, kocasının mirasını alacak. Reggiani, mirası yılda 1 milyon euro olarak almaya hak kazandı.




İtalyan moda evi Gucci'nin kurucusunun torunu Maurizio Gucci'yi 1995 yılında kiralık katil tutarak öldürten eski karısı Patrizia Reggiani, eski eşinin mirasından yılda 1 milyon euro alma hakkı kazandı.


İtalyan basınında "Lady Gucci" ve "kara dul" gibi isimlerle anılan Patrizia Reggiani, eski kocasını öldürtmekten suçlu bulunarak 1998'de 26 yıl hapse mahkum edilmişti.


İyi hal gerekçesiyle geçen Ekim ayında tahliye edilen Reggiani'ye bir iyi haber de Milano İstinaf Mahkemesi'nden geldi.


BBC Türkçe'nin haberine göre, mahkeme, Maurizio Gucci'nin ölümünden 2 yıl önce Reggiani'ye yılda 1.1 milyon İsviçre frankı (1 milyon euro) ödeme yapmayı taahhüt ettiği anlaşmanın hala geçerli olduğuna hükmetti.


Mahkeme kararına göre Reggiani hapiste geçirdiği yıllar için de geriye dönük olarak Gucci'nin mirasından yaklaşık 20 milyon euro alacak.


Milano İstinaf Mahkemesi, Reggiani'nin "cezalandırılmasına sebep olan eylemlerinin", eski kocasıyla yaptığı anlaşmayı geçersiz kılmayacağını belirtti.


Mahkeme, aksi yönde bir kararın hukuk değil ahlak çerçevesinde alınmış olacağını da belirtti. Ancak Gucci-Reggiani çiftinin iki kızının karara itiraz etme hakkı bulunuyor.


BBC Türkçe


Geri Dön