23 / 04 / 2024

TL'ye geçiş için özel dönüşüm kuru kaldırıldı!

TL'ye geçiş için özel dönüşüm kuru kaldırıldı!

Döviz ve altın hesaplarından TL mevduat ve katılma hesaplarına çevrilmesinde Merkez Bankası'nın her gün saat 11:00'de kur belirleme uygulaması kaldırılmıştır.



Döviz ve altın hesaplarından TL mevduat ve katılma hesaplarına çevrilmesinde Merkez Bankası'nın her gün saat 11:00'de kur belirleme uygulaması kaldırıldı. Uygulamada, Merkez Bankası tarafından her gün rutin olarak belirlenen döviz alış kuru esas alınacak.

TL ye geçiş için özel dönüşüm kuru kaldırıldı!

Sputniknews'de yer alan habere göre; Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan konuyla ilgili değişiklikleri içeren iki ayrı Merkez Bankası tebliğine göre, söz konusu uygulama nihai döviz kurunun belirlenmesinde de geçerli olacak. Tebliğle, TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi hakkında tebliğin 4. maddesine eklenen ibareye göre, katılma hesabına sağlanacak getiri, Merkez Bankası'nın katılım bankaları ile açık piyasa işlemleri kapsamında yaptığı bir hafta vadeli geri satım vaadi ile alım işlemlerinde oluşan maliyetten düşük olması halinde aradaki fark, katılım bankacılığı esasları çerçevesinde katılım bankasınca karşılanabilecek. Karşılanmayan kısım için Merkez Bankasınca ödeme yapılmayacak.

Nureddin Nebati'den Kur Korumalı TL mevduatı açıklaması!

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ürünü piyasa istikrarına destek olacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön