18 / 04 / 2024

TMMOB Ulusal Mimarlık Ödülleri sahiplerini buldu!

TMMOB Ulusal Mimarlık Ödülleri sahiplerini buldu!

TMMOB tarafından her iki yılda bir düzenlenen Ulusal Mimarlık Ödülleri, Ankara'daki Akün Sahnesi'nde düzenlenen törende sahiplerini buldu. Törende 'Yapı', 'Proje' ve 'Fikir' dallarında ödül verildi.



Mimarlar Odası'nın (TMMOB) her iki yılda bir düzenlediği ve bu yıl 15. dönemi gerçekleştirilen Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri geçen pazartesi akşamı Ankara'daki Akün Sahnesi'nde düzenlenen törende sahiplerini buldu. 'Yapı', 'Proje' ve 'Fikir' dallarında verilen ödüllerde, Cengiz Bektaş'ın "Mimar Sinan Büyük Ödülü", Maruf Önal'ın "Anma Programı", İnci Aslanoğlu ve İhsan Bilgin'in "Mimarlığa Katkı Dalı Başarı Ödülü" aldı. 


Sergi 21 Mayıs'a kadar  Ankara  Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde ziyarete açık olacak. İstanbul'da ise 27 Mayıs ile 20 Haziran tarihleri arasında Mimarlar Odası İstanbul BK Şubesi Sergi Salonu'nda izlenebilir. Sergi Eskişehir, Konya, Adana, Kayseri,  İzmir  ve Samsun'u da gezecek. Gecede ödüller şu şekilde dağıtıldı: 


KAZANANLAR: 

-YAPI: Abdullah Gül Üniversitesi Sümer Kampusu, Kocasinan-Kayseri / Emre Arolat ? YAPI: Taç Sev Yeni Kampus, Tarsus-Mersin / Kerem Erginoğlu, Hasan Çalışlar 

-YAPI: Şişhane Park, Beyoğlu-İstanbul / Murat Şanal YAPI: T Evi, Mordoğan-İzmir / Onur Teke 

-YAPI / Koruma-Yaşatma: Kılıç Ali Paşa Hamamı Restorasyonu, Beyoğluİstanbul / Cafer Bozkurt 

-PROJE: Akyazı Kültür Merkezi, Akyazı-Sakarya / Kerem Piker 

-PROJE / Koruma-Yaşatma: Şerefiye Sarnıcı giriş yapısı ve çevre düzenlemesi, Eatih-İstanbul/ Cafer Bozkurt 

-Fikir Sunumu: Dev Makina: Erdem Tüzün Bilgi: www.mo.org.tr/ulusalsergi 


Cumhuriyet


Geri Dön