29 / 03 / 2024

TMMOB Ulusal Mimarlık Ödülleri

TMMOB Ulusal Mimarlık Ödülleri

TMMOB tarafından her iki yılda bir düzenlenen Ulusal Mimarlık Ödülleri, Ankara'daki Akün Sahnesi'nde düzenlenen törende sahiplerini buldu. Törende 'Yapı', 'Proje' ve 'Fikir' dallarında ödül verildi.

XL Mimarlık ve Mühendislik Nea Vourla Konut Sitesi’ni tasarladı!

Mimar Arda Işık’ın önderliğinde ulusal ve uluslararası ölçekte ödüllü mimari ve iç mimari projeler hayata geçiren XL Mimarlık + Mühendislik tasarımı Nea Vourla Konut Sitesi, bölgenin mimari özelliklerini yansıtan tasarımıyla ön planda tutuyor.

İrme Elektrik Headquarters’a XL Mimarlık ve Mühendislik imzası!

Mimar Arda Işık’ın önderliğinde ulusal ve uluslararası ölçekte ödüllü mimari ve iç mimari projeler hayata geçiren XL Mimarlık+Mühendislik tasarımına sahip İrme Elektrik Headquarters, çevreye, kente ve çalışanların hayatını değerlendirecek bir genel merkez olarak kurgulanacak.

Kosova’nın yeni stadyumuna Tabanlıoğlu Mimarlık imzası!

Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından hayata geçirilen FIFA ve UEFA standartlarındaki Kosova Ulusal Stadyumu’nun yapımına, bu yıl içinde başlanması planlanıyor.

Erzurumlu Mimarlık öğrencilerine yaz atölyesi projesi!

Kadıköy Belediyesi ve TMMOB Mimarlar Odası Anadolu 1. Büyükkent Bölge Temsilciliği tarafından  Erzurum Atatürk Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerine yönelik yaz atölyesi programı başladı.

Kepez mimarlık ödülü veren tek belediye!

Başkan Hakan Tütüncü, bu yıl 3.sünü gerçekleştirdikleri Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri’nin, bir belediyenin ulusal düzeyde mimarlık yarışması düzenlemesi adına bir ilk olduğunu söyledi.

3. Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri verildi!

Kepez Belediyesi ile Mimarlar Odası Antalya Şubesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 3. Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri verildi.

Adana'da Mimarlık ve İletişim semineri düzenlendi!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi, Adana'da Mimarlık ve iletişim semineri düzenledi. Mimar Ozan Tüzün, açılış konuşmasını yaparak iletişimin her alanda önemli olduğuna dikkat çekti.

ARCHIPRIX-Türkiye Mimarlık Öğrencileri yarışması sonuçlandı!

ARCHIPRIX- Türkiye 2016 Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projesi Ulusal Yarışması 21. yılında 256 proje başvurusu ve rekor katılım ile sonuçlandı.

PAB Mimarlık, Cityscape Awards 2016’da finalist oldu!

PAB Mimarlık, ulusal yarışma sonucu elde ettikleri Gökçeada Lise Kampüsü projesiyle Cityscape Awards 2016’da “Geleceğin Kamu, Kültür ve Turizm Yapıları” kategorisinde son üç finalist arasına seçildi.

İzmir Üniversitesi'nin iç mimarlık öğrencileri projelerini tanıttı!

İZMİR Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri, TMMOB İç Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen "Sektörel Buluşma Günü"nde projelerini tanıttı.

TMMOB Ulusal Mimarlık Ödülleri sahiplerini buldu!

TMMOB tarafından her iki yılda bir düzenlenen Ulusal Mimarlık Ödülleri, Ankara'daki Akün Sahnesi'nde düzenlenen törende sahiplerini buldu. Törende 'Yapı', 'Proje' ve 'Fikir' dallarında ödül verildi.

Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri Sergisi 12 Mayıs'ta!

Antalya Kepez Belediyesi Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri Sergisi 12 Mayıs 2016 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde açılıyor.

Samsun'da 14. Ulusal Mimarlık Sergisi açıldı!

Mimarlar Odası Samsun Şubesi tarafından "14. Ulusal Mimarlık Sergisi" açıldı. . 19-30 Nisan tarihleri arasına kadar açık olacak olan serginin açılış konuşmasını Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu yaptı.

TMMOB Ulusal Mimarlık Ödülleri Haberi

TMMOB Ulusal Mimarlık Ödülleri

Mimarlar Odası'nın (TMMOB) her iki yılda bir düzenlediği ve bu yıl 15. dönemi gerçekleştirilen Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri geçen pazartesi akşamı Ankara'daki Akün Sahnesi'nde düzenlenen törende sahiplerini buldu. 'Yapı', 'Proje' ve 'Fikir' dallarında verilen ödüllerde, Cengiz Bektaş'ın "Mimar Sinan Büyük Ödülü", Maruf Önal'ın "Anma Programı", İnci Aslanoğlu ve İhsan Bilgin'in "Mimarlığa Katkı Dalı Başarı Ödülü" aldı. 


Sergi 21 Mayıs'a kadar Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde ziyarete açık olacak. İstanbul'da ise 27 Mayıs ile 20 Haziran tarihleri arasında Mimarlar Odası İstanbul BK Şubesi Sergi Salonu'nda izlenebilir. Sergi Eskişehir, Konya, Adana, Kayseri, İzmir ve Samsun'u da gezecek. Gecede ödüller şu şekilde dağıtıldı: 


KAZANANLAR: 

-YAPI: Abdullah Gül Üniversitesi Sümer Kampusu, Kocasinan-Kayseri / Emre Arolat ? YAPI: Taç Sev Yeni Kampus, Tarsus-Mersin / Kerem Erginoğlu, Hasan...