25 / 04 / 2024

XL Mimarlık ve Mühendislik Nea Vourla Konut Sitesi’ni tasarladı!

XL Mimarlık ve Mühendislik Nea Vourla Konut Sitesi’ni tasarladı!

Mimar Arda Işık’ın önderliğinde ulusal ve uluslararası ölçekte ödüllü mimari ve iç mimari projeler hayata geçiren XL Mimarlık + Mühendislik tasarımı Nea Vourla Konut Sitesi, bölgenin mimari özelliklerini yansıtan tasarımıyla ön planda tutuyor.



İzmir Urla’da bulunan Nea Vourla Konut Sitesi projesi, birbirinden farklı ölçek ve fonksiyonlarda ödüllü mimari ve iç mimari projeleri hayata geçiren Mimar Arda Işık liderliği altından XL Mimarlık + Mühendislik tarafından dizayn edildi.

Urla’nın İskele Mevkisi’nde inşa edilen Nea Vourla Konut Sitesi projesinde XL Mimarlık + Mühendislik ön tasarıma ait stratejik planlama, iş planı, pazarlama ve fizibilite süreçlerinde işveren ARON Müteahhitlik ile işbirliği içerisinde çalıştı ve bölgede röper noktası meydana gelen bir konut sitesi projesi kazandı.

Bölgenin mimari özelliklerine sahip ve aynı arketipin varyasyonları olan 31 villa, ikisi birbirine komşu 3 ada üzerinde ve her biri deniz manzarasına sahip olacak şekilde konumlandırıldı. Her adasında açık havuz olan XL Mimarlık + Mühendislik imzalı Nea Vourla Konut Sitesi projesi tüm yıl boyunca meydana gelecek şekilde tasarlandı.

XL Mimarlık + Mühendislik bu konut sitesinin tasarımında belirlediği temel mimari prensip ve tasarım araçlarını izledi, bunlarla birlikte, stratejik planlama, tasarım odaklı düşünme ve sanat yoluyla bütünsel bir yaklaşım önerisinde bulundu. 


Geri Dön