25 / 04 / 2024

TMMOB üyeleri Torba Yasa için eylem yaptı!

TMMOB üyeleri Torba Yasa için eylem yaptı!

Ankara’da Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri, TMMOB Yasası'nda da değişiklikler içeren yeni bir torba yasa tasarısı hazırlığı yapıldığı gerekçesiyle meşaleli eylem yaptı.



TMMOB üyeleri İmar Kanunu ve Mimarlık mesleğini bitirmeye yönelik TMMOB kanunu protesto etme gerekçesiyle akşam 18.30 sıralarında Yüksel Caddesi’nde eylem yaptı. Meşaleli eylemde eylemciler, 'faşizme karşı omuz omuza, gün gelecek devran dönecek AKP hesap verecek’ sloganları atarak Sakarya Caddesi’ne kadar yürüyüş yaptı.


Burada yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı, "AKP iktidarı yaşamın her alanını neo-liberal gerici politikalarıyla yeniden biçimlendirmeye devam ediyor. Siyasal iktidar yarattığı ‘Yeni Türkiye’sinde baskı ve zor araçlarıyla, halka korku salma ve tüm muhalif sesleri susturma adına elinden gelen azami çabayı sergilemektedir. Doğal alanları bir ranta açılmakta, ülke ekonomisi inşaat sektörüyle ayakta tutulmakta, iş cinayetleri olağan bir ‘kaza’ halinde gösterilmekte ve ülkenin tümünden bu durumu sessizce izlemesi beklemekte. Ezenlerin hukuku her alanda egemen kılınmış durumdayken yapılan başvurular, yürütmeyi durdurma kararları hiçe sayılmakta, ’güçleri yetiyorsa gelip yıksınlar’ söylemleriyle kendi yasalarını dahi tanımadıklarını açıkça beyan etmekte bir sıkıntı görmeyen AKP iktidarı kendini meşruymuş gibi göstermeye devam etmektedir.”


Grup yapılan basın açıklamasının adından sessizce dağılırken, çevik kuvvet ekipleri de eylem sırasında hazır bekletildi. 


Bugün


Geri Dön