25 / 04 / 2024

Fatih Ormanı için eylem!

Fatih Ormanı için eylem!

Kuzey Ormanları Savunması, Fatih Ormanı'nın içindeki taş ocaklara dikkat çekmek için eylem yaptı. Eylemde "Ormana proje yapılmaz" ve "Susma sustukça her yer beton olacak" sloganlarını kullandı.



Kuzey Ormanları Savunması, İstanbul'un Akciğer'i denilen Fatih Ormanı'nın beton yığınına dönüşmesine ve orman içindeki taş ocaklarına dikkat çekmek için eylem yaptı. Fatih Ormanı'nda hafriyat kamyonları için açılan yolu, burada kesilen ağaç kütükleriyle kapatan yaşam savunucuları, "Ormana proje yapılmaz" ve "Susma sustukça her yer beton olacak", sloganları attı. Hafriyat kamyonlarının geçişine bulundukları süre boyunca izin vermeyen yaşam savunucuları, "Ormanda Beton Santraline Hayır!" ve "Siz taştan biz ağaçtan yana olacağız" pankartlarını açtılar. Durdurulan kamyonlar önünde açıklama gerçekleştiren Kuzey Ormanları Savunmasından Onur Akgül, "Çeşitli ruhsatlar vererek talanları, doğa katliamlarını meşrulaştırmaya devam ediyorlar. Ormanın içine beton santrali olmaz. Orman ekosistem alanıdır" dedi. 


Cendere Vadisi boyunca uzanan ormanlık alandaki projelere de dikkat çeken Akgül, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Orman Bakanlığı ormanı koruyacakları yerde taş ocakları ve beton santralleri için ruhsatlar dağıtarak katliamlara yol açıyor. Ormanlar üzerindeki katliamlar biran önce durdursunlar. Yok ettiğiniz, ormanları yol kenarlarına diktiğiniz fidanlarla, duvarlara astığınız çiçeklerle telafi edemezsiniz. Onların yapmaları gereken işi biz yapıyoruz, ormanları katleden bu santralin çalışmasını durduruyoruz. Ormanın içine harfiyat dağı yapılmaz" diye konuştu. 



Evrensel


Geri Dön