19 / 04 / 2024

TMMOB'dan Kanal İstanbul için itiraz dilekçesi!

TMMOB'dan Kanal İstanbul için itiraz dilekçesi!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Kanal İstanbul ÇED Olumlu Kararı İptal Davası için belirlenen bilirkişilerin objektif olmadığını ileri sürerek dilekçe verdi ve itirazda bulundu.



TMMOB ve bağlı odaları tarafından açılan Kanal İstanbul ÇED olumlu kararı iptal davasında mahkeme tarafından belirlenen bilirkişi heyetine itiraz edildi.

Sözcü'de yer alan habere göre; davanın görüldüğü İstanbul 10. İdare Mahkemesi Başkanlığı'na itiraz dilekçesi sunularak heyetteki bazı isimlerin objektif olmadığı iddia edildi. 

 TMMOB dan Kanal İstanbul için itiraz dilekçesi!

BİLİRKİŞİYE DİKKAT ÇEKİLDİ

Verilen dilekçede; heyetin, Kanal İstanbul Projesi'nin çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporu için danışmanlık hizmeti sunan İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi kadrosunda yer alan öğretim üyelerinden tayin edilmesinin altı çizildi. 

Mahkemenin bilirkişinin tarafsızlığını sağlamak adına gereken önlemleri alması zorunluluğu olduğu vurgulanan dilekçede, “Açıklanan sebepler bakımından seçilen bilirkişilerin tarafsız bir rapor tanzim edemeyecekleri görüldüğünden; belirtilen bilirkişilerin öncelikle bu nedenle görevden alınmaları ve yerlerine yeni bilirkişi görevlendirmelerinin yapılması gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Ek olarak heyette yer alan bazı isimlerin daha evvel yürütmüş oldukları bilirkişilik faaliyetlerinde bilimsel ve teknik esasları hiçe sayan, kamu yararını gözardı eden, objektiflikten uzak, çevre hukukunun temel ilkesi olan ‘koruma ve kullanma dengesi’ni dikkate almayan, ortaya çıkacak tahribat pahasına proje lehine hazırlamış oldukları raporlar olduğu ileri sürülerek tarafsız olmayacağı belirtildi.

Kanal İstanbul'un 2021 bütçesi belli oldu!

Kanal İstanbul projesinin temeli 2021'in ilk yarısında atılacak!


Geri Dön