27 / 04 / 2024

TMO'nun buğday alım fiyatına koyduğu sınır ortaya çıktı! Çiftçilerin alacağı para kaç lira olacak?

TMO'nun buğday alım fiyatına koyduğu sınır ortaya çıktı! Çiftçilerin alacağı para kaç lira olacak?

Çiftçilerin hasat etmeye başladığı buğdayda 2022 alım fiyatı kaç lira olacak? TMO buğday alım fiyatını açıkladı mı üreticiler tarafından merak ediliyor. Buğdayda 400 kilogramlık verime göre maliyet hesabı yapıldı. TMO'nun bu rakamı sınır olarak belirlemesi bekleniyor. İşte detaylar...



"BUĞDAY FİYATI EN AZ 8,40 TL OLMALI"

Edirne Ziraat Mühendisleri Odası Edirne Temsilcisi Erdoğan Yanılmaz, buğday taban fiyatının en az 8-8,40 lira düzeyinde olması gerektiğini ifade etti.

Buğday üretiminde rekolte düşüklüğü yaşanabileceğini ve bunun 19 milyon tonun üzerine çıkmayacağını hesapladıklarını belirten Yanılmaz, şunları söyledi:

Türkiye genelinde bazı bölgelerimizde hasada yakın bir dönemde buğdayın serbest piyasada 7 bin lira/ton düzeyinde oluşan fiyatına karşın Toprak Mahsulleri Ofisi’nin fiyat açıklamaması, bazı yörelerimizde geçen kuraklık döneminden sonra azalan rekolte ve yağışların yeterli olduğu denilmesine rağmen bir müjde olarak 20 milyon tonların üzerine yeniden çıkacağımız belirtilmesine rağmen, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki kuraklık, Şanlıurfa’da Adana’da ve birçok ilimizde yaşanan don ve dolu zararları gibi nedenlerden dolayı buğday rekoltesinin bu yılda 19 milyon tonun üzerine çıkmayacağını düşünmekteyiz.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön