29 / 03 / 2024

TMO'nun buğdaydaki sır alım fiyatı ortaya çıktı: Çiftçi bu habere üzülecek

TMO'nun buğdaydaki sır alım fiyatı ortaya çıktı: Çiftçi bu habere üzülecek

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) hala taban fiyatı açıklamadı. Çiftçiler, artan maliyetler nedeniyle buğdayın taban fiyatının en az 8 lira olması gerektiğini ifade ediyor. Peki TMO, hala neden taban fiyat açıklamıyor çiftçiler neden bugüne kadar bekletildi? İşte ayrıntılar..



Toprak Mahsülleri Ofisi'nin buğday alımlarıyla ilgili taban fiyat açıklamaması çiftçinin zaten zarar yazan borç defterini içinden daha da çıkılmaz bir hale getirdi.

Buğdayın üretim maliyetini hesaplayan çiftçiler, üründen kâr elde edip ailesine ekmek götürebilmek için taban fiyatın en az 8 lira olması gerektiğini ifade ediyor.

Mazota sürekli gelen son zamlarla çiftçinin maliyeti artıyor. Çiftçi tarlasında büyüttüğü buğdayı hasat etmek için biçerdöverleri tarlaya sokacak ama gözü kulağı hala Ankara'dan gelecek haberlerde.

Çiftçi buğdayı hasat etmek için bekledikçe tarlada sıcakta kalan buğdaylar toprağa dökülüyor.

TMO nun buğdaydaki sır alım fiyatı ortaya çıktı: Çiftçi bu habere üzülecek

Peki Toprak Mahsülleri Ofisi neden hala buğday taban fiyatını açıklamadı? İşte detaylar...

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön