26 / 04 / 2024

TMSF, Akköprülü Otomotiv'in Van'daki arsasını satıyor!

TMSF, Akköprülü Otomotiv'in Van'daki arsasını satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Akköprülü Otomotiv A.Ş'nin Van'daki arsasını satışa çıkardı.



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Akköprülü Otomotiv A.Ş'nin Van Tuşba'daki arsasını satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 6 milyon TL olarak belirlendi.

TMSF, Akköprülü Otomotiv in Van daki arsasını satıyor!


Gayrimenkulün İmar Durum Bilgisi :

05.10.2016 tarihinde, Tuşba Belediyesinden alınan şifahi bilgiye göre, konu taşınmazın yer aldığı parsel, 1/1000 ölçekli U.İ.P na göre Sanayi alanında kalmakta olup Emsal:1,00 Hmax:9,50 3 kat yapılaşma şartlarına sahip ve yoldan 10 m, çekme mesafeli yapılaşma şartlarına sahiptir. Konu parselin yola terki bulunmamaktadır

1-Yukarıda belirtilen gayrimenkul için ihale, Teklif Alma Yöntemiyle yapılacaktır.
2-Teklifler 13/06/2019 tarihinde saat: 17:00’ye kadar alınacaktır.Teklif sahiplerinin 300.000.-TL (ÜçyüzbinTürk.Lirası) tutarındaki teminatı ŞİRKET’in Yapı Kredi Bankası A.Ş. nezdindeki TR08 0006 7010 0000 0061 1297 42 İBAN No.lu TL hesabına yatırdıktan sonra dekontunu, teminat mektubu vermeleri halinde en az 3 ay süreli geçici Banka Teminat Mektubu aslını, tekliflerini aşağıda belirtilen teklif sahibine ait aşağıda belirtilen diğer belgelerle birlikte Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu İştirakler ve Gayrimenkuller Dairesi Başkanlığı Büyükdere Caddesi No:143 Kat: 8 Esentepe İstanbul adresine elden teslim etmesi ya da yukarıdaki tarihi geçmemek şartıyla posta yolu ile ulaştırması gerekmektedir. Teklifin aslının yukarıdaki adrese teslim edilmesi şarttır ancak teklifler takip için önceden 0212 275 30 26 numaraya faks çekilebilecektir.
3-Gayrimenkule birden fazla teklif olması halinde en yüksek teklif değerlendirilir, aynı veya farklı tutarda birden fazla teklif olması halinde ihale açık artırma şeklinde sonuçlandırılır. Birden fazla teklif olması halinde 14.06.2019 tarihinde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Büyükdere Caddesi No:143 Esentepe İstanbul adresinde istekliler arasında saat 14.00 te açık artırma yapılacaktır.Açık artırma için ayrı bir tebligatta bulunulmayacak teklif veren istekliler veya vekilleri bu tarihte ve saatte açık artırmanın yapılacağı adreste hazır bulunacaklardır.
4-Söz konusu gayrimenkul için ihale alıcısına tebligat yapılıncaya kadar teminat yatırmak ve teklif vermek suretiyle ihaleye katılmamış bir kişi ya da kuruluş tarafından tamamı nakten bloke edilmek ya da teminat mektubu ile garanti edilmek kaydıyla ihale bedelinin %10’undan az olmamak üzere fazla fiyat verilmesi halinde bu teklif sahibi ile ihale alıcısı, ŞİRKET’ce tespit edilecek yer ve zamanda bir araya getirilerek yeni teklif edilen bedel üzerinden aralarında açık artırma yapılmak suretiyle ihale sonucu belirlenir. Sonuç tutanağa bağlanarak şirket yönetim kurulu ve ilgili resmi  makamın onayına sunulur. Bu yolla ihale yenilemesi yalnız bir kez yapılabilir. Sonradan %10 fazla teklif vererek teklif bedelinin tamamını nakden ŞİRKET’in hesabına bloke eden ya da teminat mektubu ile garanti eden isteklinin ve ilk ihalede en yüksek teklifi veren isteklinin teklif bedellerinin %10’u teminat olarak değerlendirilecek ve ihale onaylanıncaya kadar üzerinde ihale kalan istekli ile sonradan artırım yapan isteklinin teminatları iade edilmeyecektir.
5-İhale mahallinde nakit teminat tahsili yapılmayacaktır.
6-Satış koşulları ve satışa sunulan taşınmaz hakkında daha ayrıntılı bilgi ŞİRKET’in adresinden ve aşağıdaki irtibat kurulacak kişiden temin edilebilecektir.
7-İhaleye katılanlar Teklif ve Taahhütname Formu’nu okumuş ve kabul etmiş sayılırlar.
8-Gayrimenkul ile ilgili bilgiler taahhüt niteliğinde olmayıp genel bilgi niteliğindedir. ŞİRKET tarafından gayrimenkul için ayrıca yer gösterme hizmeti verilmeyecektir.
9-Gayrimenkulün devir ve tescil işlemleriyle ilgili her türlü sözleşme masrafları alıcıya, vergi resim ve harçlar ile buna benzer tüm yükümlülükler yasal düzenlemeler kapsamında taraflara aittir.
10-ŞİRKET, Devlet İhale Kanunu ve Kamu İhale Kanununa tabi olmadığından ihale yapıp yapmamakta veya dilediğine yapmakta serbesttir.
11-Satış ilanında dizgi ve baskı hatası olması halinde ŞİRKET tarafından yapılacak açıklamalar geçerlidir.
12-Teklif onaylandığı takdirde teklif tutarının tamamının ŞİRKET satış onay bildiriminde belirtilen sürenin son günü mesai saati bitimine kadar alıcı adı ve teklif bedeli belirtilmek suretiyle, ŞİRKET’in Yapı Kredi Bankası A.Ş. nezdindeki TR08 0006 7010 0000 0061 1297 42 İBAN No.lu TL hesabına nakden yatırılması zorunludur.
13-İhale üzerinde kalan ihale alıcısının ŞİRKET tarafından verilen sürede yükümlülüklerini yerine getirmemesi veya satın almaktan vazgeçmesi halinde ŞİRKET, ikinci en yüksek teklif sahibinden gayrimenkulü satın almasını isteyebilir.
14-Teklif verenler bu ilandaki hükümleri, şartnamedeki satış koşullarını ve ŞİRKET’in ihale usullerini kabul etmiş sayılırlar.


Geri Dön