17 / 04 / 2024

TMSF, Eston Reşitpaşa Evleri´de 40 konut satacak!

TMSF, Eston Reşitpaşa Evleri´de 40 konut satacak!

TMSF, 30 Eylül´de düzenleyeceği gayrimenkul müzayedesinde muhammen bedelleri toplamı yaklaşık 22 milyon TL olan 71 taşınmazı satışa çıkaracak



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) muhammen bedelleri toplamı 21 milyon 678 bin 250 TL olan 71 taşınmazı müzayedeye çıkaracak. 67 adedi kısmen ya da tamamen TMSF´ye, 4 adedi RCT Varlık Yönetim A.Ş.´ye ait olan gayrimenkullerin açık artırması, 30 Eylül 2010 Perşembe günü, saat 14.00´da, TMSF Binasında yer alan Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.

Satışa sunulacak taşınmazlar arasındaki Eston Reşitpaşa Evleri´ndeki lüks daireler, Esbank A.Ş.´nin  iştiraklerinden Eston İnşaat tarafından inşa edildi. TMSF mülkiyetindeki gayrimenkuller, Marmara Mah. Reşitpaşa Çiftliği Mevkii, Eston Reşit Paşa Evleri - B11 Blok, Yakuplu, Büyükçekmece, İstanbul adresinde bulunuyor. Zemin dahil 10 katlı bir bina olan ve her katta 4 daire olan B11 bloğun önünde yüzme havuzu da mevcut. Dairelerin yüzölçümleri 87 ila 149 m2, muhammen bedelleri ise 131 bin ila 279 bin TL arasında değişiyor.  Eston Reşitpaşa Evleri, Ambarlı Limanı´na yakın konumlanmış olan İhlas Marmara Evleri´nin üst kısmında yer alıyor.  

Bu gayrimenkul grubu dışında, 3 milyon 500 bin TL muhammen bedele sahip Bursa´daki meyve bahçesi ve soğuk hava deposu açık artırmada yer alacan en yüksek değerli taşınmaz olma özelliği taşıyor. Ayrıca ½ hissesi Pamuk Factoring´e ait olan 1 milyon 800 bin TL muhammen bedelli Kayseri´deki arsa ile 1 milyon 765 bin TL muhammen bedelli Denizli´de bulunan bina ve müştemilatı da müzayedede yer alacak dikkat çekici gayrimenkuller arasında yerini alıyor.

Gayrimenkul açık teklif alma toplantısına katılmak için muhammen bedeli 100 bin TL'nin üzerindeki gayrimenkuller için 20 bin TL, 100 bin ila 5 bin TL arasında olanlar için 5 bin TL, 5 bin TL ve altında olanlar için ise muhammen bedel kadar teminat isteniyor. Teminatların, TMSF´nin Vakıflar Bankası Esentepe Şubesi nezdindeki 00***********8256 numaralı TL hesabına yatırılması ve dekontunun ihale saatinden önce TMSF yetkililerine teslim ederek, Şartname imzalanması ve bayrak alınması gerekiyor. Aynı müzayedede RCT Varlık Yönetim A.Ş.´ne ait 4 taşınmazın satışı da gerçekleştirilecek. Bu taşınmazlarla ilgili ihaleye girebilmek için ayrı bir şartname imzalanması ve o şartnamedeki kurallara uyulması gerekiyor.


Geri Dön