28 / 03 / 2024

TMSF'den kapatılan 'evim şirketleri' için 698 milyon lira! 

TMSF'den kapatılan 'evim şirketleri' için 698 milyon lira! 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kapatılan evim şirketlerinin tasfiye komisyonlarına 698 milyon Türk Lirası aktarıldı. İşte detaylar...



Yine konuyla ilgili olarak aktarılan detaylara göre, söz konusu kanunun yürürlüğe girmesinden sonra Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kapatılan toplam 20 firmadaki yaklaşık olarak 44 bin sözleşmenin yüzde 90’lık kısmı faaliyetlerine devam eden şirketlere devir işlemlerini tamamladı ve müşteriler kısa mesaj ile bilgilendirildi.

Yine aktarılan son dakika bilgilerine göre, henüz devredilemeyen sözleşmelerdeki eksiklerin tamamlanması için çalışılıyor. En kısa zamanda bütün dosyaların yeni şirketlere devrinin tamamlanması planlanıyor. 

TMSF kapatılan şirketlerin tasfiye komisyonlarına toplam olarak 698 milyon TL aktardı. Sözleşmesini devralan yeni şirkette devam etmek isteyen ve istemeyen müşteriler için bugüne kadar gerçekleştirilen ödemeler de toplam 269 milyon TL’ye ulaştı.

Sözleşmeleri devralan şirketler, devam etmek istemeyen müşterilerin fesih dilekçelerini tasfiye masalarına iade etmeyi de sürdürüyor. Kapatılan şirketlerin tasfiye masalarına da bugüne kadar toplamda 13 bin 611 adet sözleşme iade edildi.

TMSF den kapatılan evim şirketleri için 698 milyon lira! 

Yoluna yeni şirketlerle devam etmek istemeyenlere, tasfiye masaları tarafından bugüne kadar toplam 262 milyon liralık bir ödeme yapıldı. Yeni şirketlerle sözleşme imzalayan toplamda 576 müşteri için de 7,1 milyon TL mudiler adına devralan şirketlere aktarıldı.

Mutabakatları gerçekleştirilen ve incelemesi tamamlanan sözleşmelerin tutarları ilgili şirketlere aktarılmaya ya da müşterilerin hesaplarına yatırılıyor. Söz konusu süreç içerisinde iletişim bilgileri değişen müşterilerin, sözleşmelerini devralan yeni şirketlere başvuru yaparak bilgilerini güncellemesi gerekli.

TMSF el konulan Yeni Dünya Sağlık Hizmetleri şirketini satışa çıkardı

İnanlar İnşaat mağdurlarına TMSF'den müjde! Gayrimenkul satışıyla tapu hacizleri kaldırılacak! 

TMSF’ye devredilen şirket ve gayrimenkul sayısı TBMM'de! 


Geri Dön