20 / 04 / 2024

TOGG’un özellikleri nelerdir? TOGG otomatik vites mi?

TOGG’un özellikleri nelerdir? TOGG otomatik vites mi?

TOGG hakkında sıkı bir araştırma yapılıyor. Üretim bandından inen yerli otomobil TOGG özellikleri nedir, TOGG otomatik vites mi? soruları yanıt arıyor!



TOGG’UN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

TOGG özellikleri ile dikkatleri üzerine çekti. İlk kez Las Vegas'ta görücüye çıkan sedan otomobilin öne çıkan özellikleri şöyledir;

Aracın arkadan itişli 200 HP ve dört tekerden çekişli 400 HP olacak şekilde iki farklı motor gücünde üretilmesi düşünülüyor. Son hızı 180 kilometre saat olacak aracın 400 HP versiyonunda 0-100 km/sa hızlanması 4,8 saniye, 200 HP versiyonunda ise 7,6 saniyedir.

Aydınlatmalı TOGG logosu, Doğu ve Batı kültürlerinin birlikteliğini simgelemektedir. Ön cam, elektrikli mimarisi ile uyumlu şekilde baştan tasarlanırken; jantlar çok kollu lale özelliğini taşıyor. Orta sütunu ortadan kaldıran tasarımla, kapılar bir kitap gibi açılıyor. Otomobil, yol durumu ile ilgili ayrıntıları yalnızca iç panellerde fiziki değil; sanal olarak hologram teknolojisi ile aktarmaya uygun tasarlandı.

TOGG OTOMATİK VİTES Mİ?

Otomatik vites ve elektrikli motor ile üretilen bu TOGG, kullanıcılarına sürüş kolaylığı ve güvenliği açısından geniş olanaklar sunacağı da bilinen bir gerçektir. 2022 model TOGG SUV aracı D segmentinde karşımıza çıkıyor.

TOGG SERİ ÜRETİME NE ZAMAN GEÇECEK, TOGG FABRİKASI NEREDE?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "TOGG 29 Ekim'de seri üretime başlayacak. Yıl sonuna kadar üretilen araçlar teste girecek” şeklinde konuştu.

TOGG FABRİKASI NE ZAMAN AÇILACAK?

Türkiye'nin otomobili Togg'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü'nün resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile düzenlenen törenle 29 Ekim'de yapılacak.

2023 yılının ilk çeyreğinin sonunda C segmentindeki doğuştan elektrikli SUV pazara çıkması bekleniyor. Sonra yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasında yer alacak. Takip eden yıllarda da B-SUV ve C-MPV’nin de aileye dahil olması ile, aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak. TOGG, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmenin hazırlıkları yapılıyor.

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

İslam Memiş: Piyasayı bitirdiler! Öngörüsü yer yerinden oynatacak! İşte detaylar!

Doğalgaz destek ödemesi ne zaman yatacak?


Geri Dön