29 / 03 / 2024

TOKİ 2020 indirim kampanyası 3 gün sonra sona eriyor!

TOKİ 2020 indirim kampanyası 3 gün sonra sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın borcunu erken ödeyip tapusunu anında almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik olarak başlattığı indirim kampanyası 3 gün sonra bitiyor.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yeni konut üretim çalışmalarına hızla devam ediyor.  TOKİ  borcunu erken ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her sene yapılan indirim kampanyasının ikincisini 21 Ekim 2020'de başlatmıştı. 

Çalışmalarını son hız sürdüren TOKİ, borcunu erken kapatmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için, geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için başlattığı indirim kampanyasını, gelen yoğun talepler üzerine bu yıl başlattı. 

TOKİ tarafından başlatılan yeni kampanya kapsamında borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlar için yüzde 20 indirim imkanı sunuluyor. Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar başvurularını bankaya yapıyor. Bütün borç bakiyesini kapatamayacak olan vatandaşlar da TOKİ'nin indirim kampanyasından faydalanabiliyor.

Buna göre, borcun tamamını kapatamayacak olan vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla, yaptıkları peşin ödeme üzerinden yüzde 20 indirim kampanyası fırsatından faydalanabiliyor. 

Başvuru dönemi 3 gün sonra sona eriyor

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyasından faydalanmak isteyenler için son başvuru tarihi 19 Kasım olarak açıklandı. Bu tarihten sonra yapılacak olan borç kapatmalarında söz konusu indirim fırsatları geçerli olmayacak. 

Taksiti 12 ay ve daha az kalan konutlar kampanyadan faydalanamayacak

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyasının koşullarına göre, indirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının, başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve herhangi bir borcunun bulunmaması gerekmekte. 

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyasından, satışları 2019 Haziran ayı sonuna kadar yapılmış ve geri ödeme taksitleri en geç 2019 Haziran ayı sonu itibarıyla başlamış konut ve iş yerleri alıcıları yararlanabiliyor. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler de indirim kampanyası kapsamında bulunmuyor. 

Ayrıca kampanyadan faydalanmak isteyen vatandaşlar Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de alabiliyor.

TOKİ'den 519 lira taksitle ev sahibi olma fırsatı!


Geri Dön